Руслан Сенічкін: «Я себе в Туреччині, у Стамбулі, відчуваю своєю людиною»

Руслан Сенічкін: «Я себе в Туреччині, у Стамбулі, відчуваю своєю людиною» - 1 - изображение

Ведучий Руслан Сенічкін разом з командою проєкту Здійсни мрію відвідав Стамбул, щоб здійснити мрію 15-річної Альони Некрасової.

Руслан Сенічкін став чарівником проєкту Здійсни Мрію. Разом з командою проєкту та представником мережі  магазинів ЕВА, він  вирушив до Стамбулу, щоб показати Альоні, де жили султани османської імперії та відвідати місця, де знімались деякі сцени відомого турецького серіалу «Величне століття. Роксолана».  Здійсненню мрії також посприяло Генеральне консульство України у Стамбулі.

«Мрії здійснюються – це головне. У Альони була мрія поїхати до Стамбула. Вона справжня фанатка серіалу «Величне століття. Роксолана». І вона дуже хотіла пройтися доріжками тих акторів, героїв історії, які вона бачила в серіалі. Ми здійснили її мрію і приїхали в Стамбул. Вона побачила палаци – Долмабахче, Топкапи, Собор Святої Софії (його ще називають Айя-Софія – прим.ред.) два моря – Мармурове та Чорне, пролив Босфор».

Руслан Сенічкін: «Я себе в Туреччині, у Стамбулі, відчуваю своєю людиною» - 2 - изображение

Під час подорожі Альона познайомилася з дуже багатьма людьми, близькими їй по духу. Ведучий Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін провів Урок мрій для української громади на святі Святого Миколая, яке було організоване Генеральним консульством Україні у Стамбулі. 

«Важливо – тут є українці, які пов’язали своє життя з Туреччиною, Стамбулом, але найголовніше, що вони залишаються близькими з Україною, незважаючи на величезну відстань. Протягом незабутніх 3-х днів Альона отримала ті емоції, які дозволяють їй трішечки більше радіти життю. Ми повернулись до Києва, в свої будні, але ця турецька казка запам’яталася їй на все життя»,  – додав Руслан Сенічкін.

Також Руслан розповів, що сам він вже не вперше був у Стамбулі і завжди турки до нього звертаються  турецькою мовою і сприймають за свого.

Я вчетверте відвідав Стамбул. І постійно помічаю, як до мене турки звертаються турецькою мовою, як знайти той чи інший магазин, як краще пройти до тієї вулиці. Так як вже не вперше в Туреччині, і знаю деякі цікаві місця, я намагався Альону інтегрувати максимально в цей інтенсивний ритм життя Стамбула. Їй дуже сподобалось – емоції, море, архітектура, їжа, погода, турецьке сонце, воно інше, більш теплий дощ, навіть, якщо він і йде, то він теплий», – зізнався Руслан Сенічкін .

Цікаво зазначити, що відомий директор турецької кондитерської фабрики Karaköy Güllüoğlu – Надір Гюллю, де роблять пахлаву, теж сприйняв нашого Руслана Сенічкіна за турка.

Руслан Сенічкін: «Я себе в Туреччині, у Стамбулі, відчуваю своєю людиною» - 3 - изображение

Під час екскурсії до кондитерської, де Надір Гюллю проводив екскурсію для Альони і розповідав їй секрети виготовлення турецької  пахлави, дозволив не лише їй розкатати тісто, але і Сенічкіну, а потім сказав:

«Схоже, що у тебе є турецьке коріння. Працюєш з тістом, як справжній уста. Уста – це майстер високого рівня, який робить щось руками. У мене працюють лише уста та справжні майстри».

Нагадаємо, підопічна проєкту Здійсни мрію 15-річна Альона Некрасова мріяла побачити, як жила дружина султана Сулеймана І, українка Хюррем Султан, палац Топкапи, та відвідати Стамбул. Дівчина також захоплюється серіалом «Величне століття. Роксолана» знає всіх героїв цього серіалу, може переказати всю сюжетну лінію, моментально змінюючи інтонацію, жести та міміку в залежності від ролі чи описаної дії. Спеціально для арт-марафону #моядитячамрія Альона намалювала свою заповітну мрію – побувати у Стамбулі на місцях зйомок улюбленого серіалу. На малюнку дівчинка зобразила сади палацу Топкапи – головної резиденції султана Сулеймана. Також Альона захоплюється всією турецькою культурою. Їй подобаються турецька архітектура, живопис і навіть кухня. Тому поїздка до Стамбулу стала для дівчинки великою радістю.

 


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку