Лідер «Бумбокс» розповів, як написав пісню «Вахтерам»

Лідер «Бумбокс» розповів, як написав пісню «Вахтерам» - 1 - изображение

Легендарна композиція «Вахтерам» гурту «Бумбокс» увійшла в ТОП-20 найбільш знакових українських пісень ХХІ століття за рішенням експертів Національної музичної премії YUNA. Спеціальну відзнаку YUNA «20 знакових пісень за 20 років» вручили фронтмену Андрію Хливнюку. Вперше за 13 років з моменту релізу музикант розповів історію створення пісні, що стала візитівкою гурту.

«Я написав «Вахтерам», коли повертався з побачення пізно вночі. Йшов від будинку коханої, біля якого сиділи дві тітки-вахтерші, які не хотіли, але врешті-решт пустили мене до неї, – поділився Андрій. – У тексті пісні згадується про Чіуауа. Ця весела назва є ще й назвою району, де відбуваються одні з найжорстокіших нарко-війн. Метафора між плюшками і Чіуауа у тому, що відносини часто бувають войовничі, коли ейфорія і пристрасть змінюються ненавистю. При цьому головне випробування для двох закоханих – байдужість. Ця композиція про прив’язаність до коханої людини і про неприйняття байдужості до себе».

Лідер «Бумбокс» розповів, як написав пісню «Вахтерам» - 2 - изображение

Вперше пісня була виконана публічно на Лук’янівці в 9-поверхівці, де жила дівчина тодішнього гітариста гурту Андрія Самойла – Настя Касілова. Саме вона першою почула композицію яка невдовзі стала знаковою для мільйонів, і принесла гурту популярність.

За словами генпродюсера премії YUNA Павла Шилька, головними критеріями, за якими експерти відзначили пісню «Вахтерам» гурту Бумбокс, стали масштабність впливу композиції на українську сцену загалом або на її окремі жанри, а також соціальна вага твору. 

Лідер «Бумбокс» розповів, як написав пісню «Вахтерам» - 3 - изображение

Нагадаємо, у січні 2020 року організатори Національної музичної премії YUNA оголосили 20 найбільш знакових пісень за 20 років, серед яких композиції Руслани, Океан Ельзи, Тіни Кароль, Бумбокс, Потапа і Насті, ONUKA, Джамали та інших. Окрім Бумбокс, вже отримали свої спеціальні нагороди MONATIK, гурти KAZKA та The HARDKISS. Оргкомітет премії протягом місяця продовжить відзначати переможців та інформувати про це на офіційних сторінках YUNA у Facebook та Instagram.

Лідер «Бумбокс» розповів, як написав пісню «Вахтерам» - 4 - изображение


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку