Петро Заставний: «Успішний бізнес – це про самореалізацію, а не про гроші»

Петро Заставний: «Успішний бізнес - це про самореалізацію, а не про гроші» - 1 - изображение

Пелюшки та дитячі пляшечки – ще рік тому важко було уявити, що відомий український ресторатор і блогер Петро Заставний запасеться таким підручним арсеналом на щодень. Та нещодавно він разом з дружиною-інфлюенсеркою Аліною Френдій вперше взяв на руки первістка Яна. Як змінилося життя бізнесмена у статусі молодого татка і як батьківські будні переплелися з робочими – Петро розповів для Woman під час інтерв`ю.

Петре, ви усе активніше ділитеся з підписниками фото маленького Яна. Як минули перші два місяці батьківства за кадром блогу?

Спочатку було складно. Бо крім того, що міняється все, від розпорядку дня, до можливості працювати, так ще й ти не знаєш, як правильно брати сина на руки. Міняти памперс взагалі мають вчити ще в 11 класі! (сміється).

Що змінилося для вас як для чоловіка після появи сина?

Я заново закохався в дружину. Вона тепер в моїх очах герой на 101 відсоток!  Відчуваю себе, як перед екзаменом. Всюди читаю якусь інформацію, дивимось відео про дітей і виховання. Ну і набагато більше часу провожу вдома.

Петро Заставний: «Успішний бізнес - це про самореалізацію, а не про гроші» - 2 - изображение

Як ви розділяєте догляд за малюком Аліною? Хто частіше встає вночі присипати Яна?

Аліна мене настільки любить, що у нічний час майже не будить. І Ян солідарний з мамою (усміхається). Але вдень всі обов‘язки ділимо 50 на 50. Хоча, до вміння дружини вкладати сина мені ще дуже далеко!

Можете посваритися з дружиною через погляди на виховання?

Ні. Жодного разу такого не було. Навіть, якщо і є якесь відмінне бачення, то я завжди поступаюся Аліні. В неї з Яном особливий інтуітивний зв‘язок.

Як минає карантин? Які відчуття після місяця вдома?

Мені здається, що перші місяці з дитиною – це і так своєрідний карантин (усміхається). То ми навіть раді, що карантин випав саме на цей період. Вже бачу, що син буде енергійним, і не уявляю, як би я його мав втримати вдома в рочок.

Петро Заставний: «Успішний бізнес - це про самореалізацію, а не про гроші» - 3 - изображение

Як ідуть бізнес-справи у цей період? Чи великі збитки мають ваші ресторани?

Бізнес-справи нікуди не ідуть (усміхається). Бізнес стоїть на місці, якщо є доставка. Якраз вистачає на зарплатню працівникам. А ті заклади, які не можуть працювати на доставку, зазнають великих втрат. Це мільйонні збитки.

У сторіс та в стрічці Інстаграму підписники частенько бачать вас за приготуванням смаколиків. Чим любите балувати родину?

Я стараюсь зробити приємне. Балувати – надто гучне слово (усміхається).  Мої кулінарні здібності не настільки хороші. Балує мене Аліна, бо в неї це дійсно виходить. А моє перебування на кухні – це кожних дві хвилини: «Аліна, а де в нас лежить глибока каструля?» (сміється).

На вашу думку, хороший ресторатор мусить дуже добре готувати чи достатньо знань і таланту менеджера?

Добре готувати не головне. Але любити їсти – обов‘язково. І розвивати свій смак! Я не маю права їсти в ресторані два рази одне і те ж. Завжди потрібно пробувати щось нове і розвивати свої смакові рецептори. Тому, ресторатор – це організатор, насамперед. Але не без класного шефа на кухні.

Петро Заставний: «Успішний бізнес - це про самореалізацію, а не про гроші» - 4 - изображение

Як вам готує Аліна? Підкорила вас якоюсь фірмовою стравою за усі роки стосунків?

Борщ! (усміхається) А якщо серйозно, то підкорило її бажання навчитись. Бо те, з чого починалось наше спільне кулінарне життя…З цього ми завжди сміємось разом! А тепер – мені все смачно, що готує дружина.

Ви мрієте, щоб Ян, коли подорослішає, займався рестораторством з вами?

Ні. Хочу, щоб він знайшов себе. Успішний бізнес – це про самореалізацію, а не про гроші.

Ви також нині відомі своєю продюсерською справою. Ваш колектив TVORCHI буквально підкорив Україну своєю унікальною творчістю. Коли ви захотіли займатися чимось творчим?

Відколи почув перші два треки хлопців. Захотілось, щоб їх почули всі. Це як слухати класний трек в навушниках, і аж хочеться, щоб всі зараз слухали цю круту музику.

Петро Заставний: «Успішний бізнес - це про самореалізацію, а не про гроші» - 5 - изображение

Як вимушена ізоляція вдома змінила ваші плани на цю весну?

Ми повністю переїхлаи в Тернопіль до батьків. Ще ніколи ми не проводили стільки часу з батьками. А як вони тішаться! Необмежена кількість часу з внуком – для них це кайф!

За чим зі звичного ритму життя сумуєте найбільше зараз?

Хочу пізно лягати і пізно вставати! І як каже Аліна: «Уявляєш, проспати 8 годин і жодного разу не прокинутись!» (усміхається).

Які цілі маєте на цей рік?

Ми активно займаємось бізнесом і розвиваємось. Усе це для того, щоб як тільки Ян підросте, почати знову подорожувати по світу.


Вікторія Покатілова


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку