Style-блогер Іра Симчич: «Я не вимагаю від речей ідеальності»

Style-блогер Іра Симчич: «Я не вимагаю від речей ідеальності» - 1 - изображение

Івано-Франківська блогериня Іра Симчич має майже 88 тисяч підписників. На своїй сторінці в Instagram дівчина демонструє регулярні спортивні навантаження, розповідає про власні подорожі та хизується обновками. Зокрема, із секонд-хенду. Про свою любов до моди і те, як бюджетно та стильно одягатись у брендовий одяг Іра розповіла в ексклюзивному інтерв`ю Woman. 

Іра, згадай, в який момент свого життя ти почала захоплюватися стилем і модою? Що тебе спонукало розвиватися в даному напрямку?

З раннього дитинства я обожнювала одягатись. І в цьому велика заслуга моєї мами, яка дозволяла самовиражатись за допомогою одягу. Мені дійсно завжди була цікава мода, і я, навіть, мріяла стати дизайнером. Створювати вже якісь складніші образи почала в років десять. Це було легко, бо я була високою дівчинкою, і вже носила дорослий одяг. Тому вибір речей був великий. Але найбільшим розвитком в моєму стилі став підлітковий вік, та перші зароблені гроші. І це тільки тому, що я «дорвалась» до магазинів, та купувала навіть більше, ніж мені потрібно.

Що послугувало стимулом вперше зайти в секонд-хенд?

Справа навіть не в стимулі, а у відсутності альтернативи. В моєму рідному місті було буквально пару магазинів з нормальним одягом, решта – це або ринок, або неякісний китайський товар. Моя мама завжди була «за якість», і саме вона привела мене вперше до секонд- хенду. Так і зародилась спочатку звичка, а потім любов до таких магазинів.

Style-блогер Іра Симчич: «Я не вимагаю від речей ідеальності» - 2 - изображение

Як відбувається сам процес пошуку речей на секонді? Потрібно вибрати певний час, певне місце …

Є багато людей які ходять на «завози». Це коли ти стоїш в черзі задовго до відкриття секонд-хенда, залітаєш в магазин і деколи, в прямому сенсі слова, б’єшся за одяг. Я була одного разу на такому видовищі. Більше не приходила (сміється). Краще ходити в перший день, але вже за 2 години після відкриття, коли всі ті люди підуть. Особисто я не вимагаю від речей ідеальності: 100% натурального складу і перфектного стану. Тому я ходжу не тільки в перший день. І скажу навіть більше – багато моїх крутих знахідок куплені в один з останніх днів продажу. Переважно це речі, на які люди не дотичні з модою навіть не глянуть, бо не розуміють «що це, і з чим його їдять».

 Які бренди можна “зловити” на секонді?

Більша частина – це мас-маркет і незрозумілі фірми з 90-х чи нульових. Але мас-маркет з секонд- хенду чомусь завжди носиться краще, ніж новий. З вищого сегменту легко можна знайти такі бренди як COS, Ralph Laurel, The North Face, Tommy Hilfiger, Levi’s, Lacoste, Calvin Klein Jeans. Є й речі преміальних брендів, але мені особисто в Україні рідко такі попадаються.

 А які найкрутіші речі ти знаходила?

Нещодавно я знайшла сумку Gucci, яка обійшлась в 200 гривень.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от іра симчич | sᴛʏʟᴇ ʙʟᴏɢɢᴇʀ (@irinsymchych)

Одного разу знайшла ботильйони від бренду Kendall+Kylie. Вони ще продавались онлайн, коли я їх вже купила на секонді. Правда там був дефект. Здається, один ботильйон покусав кіт (сміється).

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от іра симчич | sᴛʏʟᴇ ʙʟᴏɢɢᴇʀ (@irinsymchych)

Але для мене найкрутіша покупка не тоді, коли на бірці відомий бренд, а коли річ дійсно якісна, цікава і автентична.  Наприклад шкіряний тренч класичного крою з натуральної шкіри, який обійшовся в 300 грн.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от іра симчич | sᴛʏʟᴇ ʙʟᴏɢɢᴇʀ (@irinsymchych)

Класичні піджаки і тренчі переважно незрозумілих брендів, але які дуже якісні, структуровані і правильних силуетів.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от іра симчич | sᴛʏʟᴇ ʙʟᴏɢɢᴇʀ (@irinsymchych)

І класична чорна косуха теж невідомої фірми десь з 90-х.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от іра симчич | sᴛʏʟᴇ ʙʟᴏɢɢᴇʀ (@irinsymchych)

Про всі свої знахідки ти розповідаєш не тільки в Instagram, а ще й на ютуб-каналі, який зокрема, налічує 60 тисяч підписників, Як довго ти набирала ту кількість фолловерів, які є зараз? І хто вона -–твоя аудиторія?

Свій ютуб-канал я почала вести ще раніше, ніж сторінку в Instagram, але зростати він почав після проекту «Топ модель по-українськи». Я була учасницею першого сезону, і пробула там зовсім трохи, але на мій блог підписалось багато людей. Згодом, вони підписались на ютуб. Так я досягла там позначки в 30 тисяч. Далі наступні 2 роки по-трохи назбиралось і 60 тисяч. Моя аудиторія максимально різна: від підлітків 15-ти років, до 60-літніх жінок, яких цікавить мода і те, чим живе молодь. Я була дуже здивована бачити таких коментаторів, бо думала що моя цільова аудиторія – мої однолітки. Але це дуже приємно, що мене дивляться цілими родинами.


Хто для тебе є іконою стилю і джерелом натхнення в соцмережах?

Я не маю єдиного стилю, тому і надихаюсь людьми з різним стилем: від гранжу до гламуру. Дуже подобаються блогери @mariecher, @maryleest, @amandasteele. Серед селебріті обожнюю стиль Зендеї @zendaya і Роузі Гантінгтон-Вайтлі @rosiehw.

Якби не мода і не блог, чим би ти займалася?

Можливо, стала художницею, чи працювала б по спеціальності. Я маю освіту у сфері декоративно-прикладного мистецтва. Але 100% це було б щось творче.

Ти доволі часто подорожуєш і, мабуть, спостерігаєш за місцевими. Чий стиль тобі до смаку?

Найчастіше я буваю в Італії. І хоча це одна із головних модних країн світу, скажу відверто – я не бачила там багато стильних людей. А от наш народ вміє дуже круто вдягатись, і завдяки секонд-хендам комбінувати одяг та додавати цікаві нотки в образи. Тому, можу сказати, що нині мені найбільше подобається стиль українців.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от іра симчич | sᴛʏʟᴇ ʙʟᴏɢɢᴇʀ (@irinsymchych)

Коли буваєш закордоном, відвідуєш місцеві барахолки? Що цікавого вдалося придбати?

Я була на барахолках тільки в Італії. В залежності від міста, варіюються ціни на ті ж самі речі. Наприклад у Римі вінтажні джинси Levi’s можна купити за 80€+, а у маленькому містечку за 5€+. Найкрутіша покупка зроблена на вінтажній барахолці в маленькому місті – це сумка Saddle bag від Dior два роки тому за 10€. І знайшла я її відразу ж після того, як всі блогери світу виставили фотографії з нею. Я ще й не взяла її, бо не пам’ятала точно, чи це точно така, яку я бачила раніше в Instagram. Потім, переглянула і зрозуміла що це справжній «бум», повернулась за нею за тиждень (бо ця барахолка раз на тиждень) і ледве її знайшла.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от іра симчич | sᴛʏʟᴇ ʙʟᴏɢɢᴇʀ (@irinsymchych)


Наприкінці нашої розмови, поділися своїми планами на майбутнє. Як хочеш розвиватися далі?

Мені дуже подобається та тенденція, яку я спостерігаю зараз – не розвивати свій акаунт в Instagram, а розвиватись самій і розказувати про це. Всім вже набридли гіви та штучні блогери. Підписники шукають щирих і надихаючих людей. Тому єдиний план – працювати над собою всесторонньо, щоб бути цікавою іншим.

Бліц

Мої улюблені фільтри або програми для обробки фото для Instagram …VSCO А6 або Lightroom

Ідеальний подарунок… емоції

На першому місці в моєму списку бажань… знову відвідати Італію

Восени 2020 року я…не куплю черговий тренч


Євгенія Власенко


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку