Оля Соловій: «Реклама в блогера ефективніша, ніж на телебаченнні»

Оля Соловій: «Реклама в блогера ефективніша, ніж на телебаченнні» - 1 - изображение

Заробіток блогера на сьогодні сміливо перевищує мінімальний дохід середньостатистичного українця в рази. І це — результат щоденної роботи, а не просто монетизованого профілю, переконана інфлюенсерка Оля Соловій. Які механізми блогерства, чому вони стають найпродуктивнішими в світі контенту і які нові тренди цього явища — у нашому короткому інтерв’ю з дівчиною.

Яким блогером ти можеш себе назвати одним реченням? Чому?

Підписники називають мій блог «затишним». І я погоджуюсь, тому що люблю створювати затишну атмосферу вдома, це й транслюю.

Як і коли ти почала вести свою сторінку? Коли вона монетизувалася?

Якщо рахувати з того моменту, коли я повидаляла всі фото, які були в стрічці, і почала старатись його красиво оформитита писати щось схоже на пости – це був 2016 рік. Монетизувати блог я не поспішала, робила рекламу по бартеру і тішилась привілегіям, які отримувала від хобі. А гроші за рекламу почала брати десь від 40 тисяч підписників, через рік.

Оля Соловій: «Реклама в блогера ефективніша, ніж на телебаченнні» - 2 - изображение

Чи може блогерство повністю замінити звичну для людей роботу?

Мені здається, це вже частково сталось. Повністю – ні, бо не всім подобається вести блог, а тут важливо любити те, що робиш. Я ділюсь своєю енергією з підписниками. Нещирість, поганий настрій дуже відчувається, і треба бути готовим до критики, навіть хейту.

Як вважаєш, які позитивні і негативні впливи інфлюенсерської спільноти можливі сьогодні?

В будь-якому випадку потрібно мати голову на плечах і фільтрувати інформацію, яка до нас потрапляє. Взагалі, тут багато позитивного: ми швидше дізнаємось про важливе, підростаюче покоління бачить досвід інших людей, різні точки зору, різні позиції, переконання, розширюються горизонти, розмиваються кордони між «правильно» і «неправильно», як було раніше. Мені так здається, принаймні. А негативні сторони для кожного свої, комусь неприємно бачити успіх іншого, а когось це мотивує, хтось злиться через те, що є блогери, які негативно впливають на підлітків, але й по телебаченню не тільки мультики… Просто підписуйтесь на тих блогерів, з чиїми поглядами погоджуєтесь.

Як насправді виглядає графік блогера? З чого він складається?

Важко пояснити. Для інших, ти нічого не робиш і сидиш в телефоні 24/7, але насправді робиш все підряд, бо потрібно: продумати контент, запланувати цікаві зйомки, зняти рекламу, вести діалог з помічницею, знімати сторіс, монтувати відео, шукати цікаві ідеї, вивчати оновлення інстаграму і т.д. Тут важлива самодисципліна, щоб не братись за голову з думками: «Аааааа, по порядку, будь ласка»!

Оля Соловій: «Реклама в блогера ефективніша, ніж на телебаченнні» - 3 - изображение

Як вважаєш, україномовний контент за останні роки став більш частим явищем в Україні? За рахунок чого?

Так. Завдяки україномовним блогерам-першопрохідцям. Вони показують, що блог українською може бути цікавим і конкурентним.

Як часто ти слухаєш порад своїх підписників?

Я часто до них прислухаюсь, але роблю так, як сама хочу. В мене розумні підписники. Переважно мого віку і старші. 

Як вважаєш, формат «фоловери керують днем блогера», який став надзвичайно популярним, робить блог щирішим чи навпаки – відбирає індивідуальність?

Цей формат не постійний, ніхто ж не робить такі сторіс щодня. Я не вважаю, що він відбиває індивідуальність, тому що це дає можливість зблизитись з аудиторією, вони відчувають себе частиною життя блогера, що вони вплинули на його рішення, це приємно.

Чому блоги-лайфстайл сьогодні користуються більшою популярністю, ніж інформативні вузькопрофільні сторінки?

Тому що люди люблять дивитись на людей, порівнювати їхнє життя зі своїм. А щоб дізнатись потрібну інформацію, шукають її в гуглі або купують книги, зазвичай. Але звісно, добре, коли лайфстайл блогер ще й дає корисну інформацію своїм підписникам.

Оля Соловій: «Реклама в блогера ефективніша, ніж на телебаченнні» - 4 - изображение

Багато маркетологів впевнено називають Інстаграм майданчиком для заробляння грошей. Чи вважаєш ти так і чому?

Так, блогерам почали платити. І є за що, бо реклама в блогера ефективніша ніж на телебаченнні. Та й зараз кожен другий щось продає в інстаграмі.

У новому 2021 році можеш назвати, які тренди Інстаграму однозначно чекають на нас?

У 2021-му в тренді природність, справжні кольори, щирі емоції, фото тут і зараз, як колись.


Автор: Вікторія Покатілова

Фото: особистий архів


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку