““Театр 360 градусів”– самостійний художній твір, а не відзнята вистава»: ексклюзивне інтерв’ю режисера Віталія Малахова

“Театр 360 градусів”– самостійний художній твір, а не відзнята вистава»: ексклюзивне інтерв’ю режисера Віталія Малахова - 1 - изображение

Український театральний режисер, художній керівник та директор Київського драматичного театру на Подолі Віталій Малахов став героєм програми “Люди великого міста” з Юлією Литвиненко на телеканалі KYIV.LIVE.

У новому випуску програми “Люди великого міста” на KYIV.LIVE  Віталій Малахов ексклюзивно в інтерв’ю розказав про те, які труднощі пережив театр під час пандемії, як вона вплинула на театральне мистецтво, та як і з якою метою створювався інноваційний арт-проєкт “Театр 360  градусів”.

Пандемія, яка завдала нищівного удару культурі не лише в Україні, а у світі стала викликом і для режисера, та попри це він вирішив обрав стратегію адаптації до умов та знайшов рішення – у листопаді 2020 року глядачі побачили першу 3Д-виставу проєкту “Театр 360 градусів”. Головне завдання, яке ставила команда – зробити проєкт якісним, а театр максимально доступним для глядачів:

“Ця ідея не конкурує з нашим театром, це ідея яка пов’язана з тим, що коли театр вимушений закрити двері,  треба використовувати його ресурси й проект “Театр 360 градусів” слід розглядати як самостійний художній твір, і саме в цьому його цінність. Це не є відзнята вистава”, – зазначив режисер Віталій Малахов.

Віталій Малахов розказав ведучій про перші вистави театру, про своє рішення запросити сучасних українських режисерів та вистави, кожна з яких не залишила байдужим глядача. Режисер відверто розказав про те, як його театр стає ближчим до глядача, як він популяризує театральне мистецтво серед людей, які мають обмежені можливості або вади зору:

“Ми прагнемо залучити до театру усі верстви населення. У нас є постійна робота з людьми, які мають вади зору. Під час вистав ми використовуємо аудіо-дискрипцію, коли серед глядачів знаходиться одна людина, яка коментує усе, що відбувається на сцені. До того ж, ми єдиний театр, який відзначає зі своїми глядачами Міжнародний день білої тростини, вони також роблять у нас свої вистави разом з нашими акторами” – зазначив режисер.

Про ці та інші зізнання режисера Віталія Малахова дивіться вже сьогодні о 18:00 3 програмі “Люди великого міста” на телеканалі KYIV.LIVE.


Фото: KYIV.LIVE


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку