Ірина Ковальчук: «Головне – не боятися, а прагнути до своєї мрії»

Ірина Ковальчук: «Головне – не боятися, а прагнути до своєї мрії» - 1 - изображение

Ексклюзивне інтерв’ю для Woman Magazine дала бізнес-леді, власниця салонів краси, блогерка та просто цілеспрямована дівчина Ірина Ковальчук. Ірина розповіла, як не відвертатися від своєї мрії, труднощах на початку бізнесу, впливу карантину, а також – поділилися своїми подальшими планами і мріями стосовно роботи й особистого життя.

Ірино, коли і з чого ви почали власний бізнес? Хто вас підтримав?

Після довгих поїздок по «заробітках», що є дуже популярним в Україні, на жаль,заробивши трошки грошей (сумарно сума була близько 4000$), я повернулася на батьківщину в своє рідне місто Рівне. Це був 2017 рік, я випадково натрапила на оголошення про продаж бізнесу «салону краси». Я людина імпульсивна – недовго думаючи поїхала на огляд. Вартість була, якщо не помиляюся 3900$. Хто розбирається, той зрозуміє, що на цю суму буде такий собі салон (посміхається).

Торгуючись, ми виходимо на суму 3500$, і людина, яка була далека до б’юті-сфери стає власником салону краси «Вегас» – це моє дітище і любов, з якого все почалося. Наречений ремонтував все, що ламалося, мама і подруги допомагали порадами – підтримували, хто як міг, але, нажаль, досвіду і порад саме в бізнесі не було від кого і як отримати.

Ірина Ковальчук: «Головне – не боятися, а прагнути до своєї мрії» - 2 - изображение

Наскільки важливі фінансові вкладення на початку бізнесу? Чи можливо стартувати з мінімальним капіталом або навіть без вкладень?

Як ви зрозуміли, фінансова частина не така важлива. Суму, за яку я купила салон, можна назбирати і в Україні без проблем. Головне – не боятися, а прагнути до своєї мрії. Часто люди кажуть, що от якби в мене були гроші, то я б також міг би цим займатися. Відкрию вам секрет – обов’язково треба робити це з душею, і тоді достатньо навіть мінімальних капіталовкладень.

Які виникали труднощі? І чи не було бажання все кинути? Якщо так, хто і що зупинили?

Сфера обслуговування, а ще й б’юті-сфера – дуже тяжка. Я почала вливатися: кожен мій день починався з курсів, начитки інформації і експереметів (різні фарби, матеріали тощо). Зрозуміло, я не могла дозволити експерименти на клієнтах, і в хід пішло спочатку моє волосся, потім – мами, тітки, подружок (посміхається).

 Було безліч труднощів. Навіть важко виділити щось одне! Я хотіла напрацювати свою концепцію, як і в обслуговуванні клієнта, так і в найкращих матеріалах. І, як ви розумієте, за цю суму був не найкращий ремонт і меблі в салоні, я почала збирати гроші на ремонт і нові меблі.

Бажання кинути все не було! Було тяжко, тому що я була адміністратор, прибиральниця, закупник, бухгалтер в одному лиці!

Ірино, у вас свої салони краси, магазин одягу. Як знаходите час на все, і залишається чи вільний час на себе, відпочинок і романтику?

З часом я влилася і закохалася в свою роботу, відкрила ще два салони краси і магазин одягу! Тепер з багажом досвіду за спиною, я підібрала команду професіоналів, які допомагають мені в роботі: директора, адміністратори. Вільного часу в мене достатньо, але навіть його я часто проводжу на роботі: вигадую щось нове, спілкуюся з клієнтами – я від цього кайфую! Так як в мене наречений також підприємець,також часто на роботі,то романтичне проводження часу ми залишаємо на вечір або на вихідні. Але під час робочого дня ми з радістю зустрічаємося, п’ємо каву і обговорюємо наші плани. 

Ірина Ковальчук: «Головне – не боятися, а прагнути до своєї мрії» - 3 - изображение

Що є для вас найкращим способом відновлення сил?

Топ один для відновлення сил для мене – подорожі. Це може бути, як три дні у Парижі, так і прогулянка лісом. Я обожнюю Європу. Аж захотілося прогулятися десь в Італії. Зимою активно катаюся на лижах. В мене правило – якщо я відчуваю перенавантаження, я збираюся в подорож. Деколи достатньо і одного дня для перезавантаження.

А екстрим вам до душі? Яким був ваш найекстремальніший вчинок?

Я люблю екстрим. Але тільки не швидкість: стрибки з висоти, політ, катання на американських гірках! Серце у п’ятки, але ж адреналін я люблю. Тому хочу стрибнути з парашутом. Сертифікат маю, чекаю весни!

Як вплинув карантин на ваше життя і бізнес? Крім  проблем, приніс щось хороше?

Карантин підкосив – заробіток, звичайно, впав. Дуже шкода, що третій салон відкрила під час такої важкої ситуації, тому що дуже переймаюсь, щоб майстри мали вдосталь клієнтів. Але я ніколи не падаю духом і дивлюсь з іншого боку, що це кльовий момент вбити конкуренцію!

Ірина Ковальчук: «Головне – не боятися, а прагнути до своєї мрії» - 4 - изображение

Які ваші подальші плани, як життєві, так і стосовно бізнесу? Чи є, так би мовити, мета-мінімум на 2021 рік?

Планую у 2021 році зробити ребрендінг моєму першому салону «Vegas». Думаю, буде надзвичайно стильно. Також офіційно стану дружиною! Покупка нового авто, багато онлайн-проектів і, можливо, покупка будинку. Вірю, що рік буде не легким! Але хіба це було колись перешкодою?

І в завершенні нашої бесіди, назвіть 5 фактів про вас, які не відомі широкому загалу?

  1. Я боюсь темряви, і ніколи не ночую одна в будинку, навіть, якщо чоловік у відрядженні.
  2. Я обожнюю добре поїсти.
  3. Я часто комплексую через ніс.
  4. Не люблю бардака, як в дома, так і на роботі.
  5. Обожнюю співати в душі.

Ірина Ковальчук: «Головне – не боятися, а прагнути до своєї мрії» - 5 - изображение


Автор: Тетяна Зайцева

Фото: особистий архів


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку