Підопічна Здійсни мрію має унікальний шанс – стати першою в Україні, хто переможе 5-й рецидив рак

Напередодні дня захисту дітей, що в Україні відзначається 1 червня, ведуча ТСН  на 1+1 Лідія Таран завітала до дитячого відділення київського онкологічного центру. Про це сьогодні розповіли в сюжеті Сніданку з 1+1.

Таран навідала дітей, які там зараз проходять лікування принесла олівці для малювання, іграшки, приладдя для рукоділля, і, звісно, Лідія завітала до палати, де перебуває 13-літня підопічна проєкту Здійсни мрію Олександра Брайловська. І майже все життя дівчинка бореться з онкопухлиною.

Ведуча подарувала Саші велику дизайнерську чашку із зображенням панди, кігурумі-піжаму з пандою. Бо знає, що Саша захоплюється корейською культурою та пандами. Дівчинка одразу почала обережно приміряти подарунок, оскільки їй заважала довга трубка крапельниці – Саша зараз проходить черговий курс хіміотерапії.

Чотири роки тому Таран і Саша разом завдяки Здійсни мрію їздили до Парижу та Діснейленду, стали справжніми подругами. Разом гуляли вулицями легендарного французького міста, розглядали Ейфелеву вежу і мріяли, що Саша обов’язково одужає! Бо це вже було диво, – при її перебігу хвороби після третього рецидиву – мати можливість цієї подорожі!

Підопічна Здійсни мрію має унікальний шанс – стати першою в Україні, хто переможе 5-й рецидив рак - 1 - изображение

Але зараз Саша бореться з п’ятим рецидивом і це унікальний випадок, говорять лікарі. За їх словами, протоколів, які вже використовувались в лікуванні 2-го, 3-го, 4-го рецидиву-  в світі немає. А у Саші 5-й – таких дітей в світі взагалі немає!

«Секрет Саші – в силі духу. У цієї дитини особливість у тому, що вона дуже гарно реагує на хіміотерапію – променеву і високодозову», – говорить лікар онколог Вадим Кобись.

За 12 років, що Саша хворіє з’явився інноваційний препарат – це дає надію на остаточне її одужання.

«Вже декілька років цей препарат працює в європейських країнах, Америці. Це є таргетний препарат – спеціальні антитіла вироблені проти цієї пухлини. Цілюща таблетка, яку все життя думали як знайти. Ось для нейробластомы така таблетка є. У нас буде унікальний шанс – вилікувати Сашу першою в Україні, вперше застосувати у нас в країні це дороговартісне лікування. Я сподіваюсь, що ці ліки їй допоможуть» – додав Вадим Кобись.

Зазначимо, Олександрі Брайловській перший діагноз поставили вперше, коли їй було 1,8 місяців – діагностували 4-ту стадію нейробластоми раку нервової системи. Шансів тоді лікарі не давали. Але дівчинці вдалося побороти, сталася ремісія і вона змогла піти у перший клас!. Тоді у неї було дуже довге гарне волосся і банты у косах. Але згодом хвороба повернулась.

“Наша Саша – це унікум і життєлюб. Дівчинка з катетером із цілодобовою хімією впевнено намагається вийти з 5-го рецидиву – це справжнє диво. Я щаслива, що ми всі разом з чарівниками можемо дарувати цілющі емоції радості. Але найбільше мрія Саші – жити та зібрати кошти на супер препарат. Я бачу, як вона перемагає і відчуваю, що ці ліки їй допоможуть! Робіть свої благодійні внески і не будьте байдужими. Якщо переможе Саша – переможемо ми, а за нею й інші діти!”, – зазначила куратор проєкту Здійсни мрію, ведуча ТСН Лідія Таран.

Підопічна Здійсни мрію має унікальний шанс – стати першою в Україні, хто переможе 5-й рецидив рак - 2 - изображение

Як зізналась Олександра, вона намагається не думати і не показувати свого болю. Вважає, що головне не розкисати та шукати у всьому плюси.

Волонтер проєкту Здійсни мрію Неля Шовкопляс у прямому ефірі Сніданку розповіла про суму, яку необхідно зібрати дівчинці: «Саші вже свого часу зібрали 1 000 000 грн, але потрібно ще.  Один флакон ліків, який потрібен Олександрі коштує від 10-12 тис євро. А таких флаконів потрібно п’ять. Тому загальна сума, яку нам потрібно зібрати це 60 000 тис євро або близько 2 000 000 грн».

Тим часом Саша планує своє майбутнє – мріє повернутися до школи та відкрити притулок для тварин. Вірить в безумовну свою перемогу над хворобою, сподівається тільки на найкраще та позитивне. Усі небайдужі можуть долучитися до збору коштів на лікування.

Олександри Брайловської. Реквізити “ПРИВАТБАНК”

5169 3600 0865 4331 Гривні

4731 1856 1934 7351 EUR

4731 1856 1931 7032 USD

Брайловська Альбіна Іванівна, мама.

Нагадаємо, що ведучі 1+1 та проєкт Здійсни мрію до Дня захисту дітей на замовлення діток з дитячого онковідділення Національного інституту раку на їх замовлення передали корисні смаколики, які їм можна куштувати, – це сухофрукти, фрукти, гранатовий сік, печиво, горішки. А також альбоми й олівці – для малювання мрій!



Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку