В УКРАЇНІ ЗАПРАЦЮВАЛА УНІВЕРСАЛЬНА ГАРЯЧА ЛІНІЯ ПІДТРИМКИ БАТЬКІВ ПІСЛЯ ПОЛОГІВ

В УКРАЇНІ ЗАПРАЦЮВАЛА УНІВЕРСАЛЬНА ГАРЯЧА ЛІНІЯ ПІДТРИМКИ БАТЬКІВ ПІСЛЯ ПОЛОГІВ - 1 - изображение

Відбулася презентація та запуск Гарячої лінії підтримки батьків після пологів від Громадської Організації “Клуб підтримки вагітності та материнства “Лада”, на якій були присутні:

  • Катерина Левченко, урядова уповноважена з питань гендерної політики.
  • Борис Лебедцов, заступник Міністра соціальної політики України;
  • Олександр Слобожан, Виконавчий директор Асоціації міст України;
  • Тетяна Ничипоренко, менеджерка проєкту “Європейський Союз для сталості громадянського суспільства в Україні” в ІСАР Єднання.
  • Марина Марченко, Голова та співзасновниця ГО “КПВМ “Лада”.

Обговорили такі питання:

  • Вплив післяпологового періоду на рівень життя, фізичне та емоційне здоров’я жінки, дитини, родини та суспільства загалом.
  • Які умови та можливості у жінок для якісного відновлення після пологів.
  • Як вирішити актуальні проблеми материнства та зменшити кількість післяпологових ускладнень.
  • Деталі та цілі роботи Гарячої лінії.

Під час зустрічі був здійснений перший дзвінок на Гарячу Лінію підтримки батьків після пологів в прямому ефірі.

Також була анонсована участь у заході пані Ольги Стефанішиної, вона не змогла долучитися до заходу з поважних причин, проте передала свої слова підтримки та привітання:

“Народження дитини – це є надважлива подія в житті родини, адже це наше майбутнє, наше продовження, наші радощі та сенс нашого життя. Проте не варто забувати про батьків, адже попри неймовірне щастя з появою в житті дитини, з’являється і величезна відповідальність за її благополуччя. Саме тому, запуск Гарячої лінії підтримки батьків після пологів – це неймовірна подія в Україні.” – передала вітання Ольга Стефанішина.

“Робота, яку проводить ГО “КПВМ “Лада” допомагає впроваджуватися державній політиці забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків, або, як ми говоримо, державній гендерній політиці. Напрямками такої політики – є підтримка сім’ї та батьківства. Створення умов для поєднання професійних та сімейних обов’язків. Подолання стереотипів, які заважають і жінкам і чоловікам, реалізовуватись в будь-якій сфері.” – говорить Катерина Левченко.

“Для всебічного та гармонійного розвитку дитини потрібна сім’я, у якій формуються позитивні емоційні стосунки, забезпечуються догляд та виховання відповідно до віку, індивідуальних потреб і можливостей дитини, вибудовуються її світогляд та моральні орієнтири, формуються уміння та навички, необхідні для успішної соціалізації.” – зауважив Борис Лебедцов.

Також на заході був присутній Олександр Слобожан, Виконавчий директор Асоціації міст України, який привітав ГО “КПВМ “Лада” із запуском Гарячої лінії, відзначивши, що Гаряча лінія має стати першим кроком до впровадження в Україні можливостей для відновлення жінки після пологів та її подальшої м’якої реінтеграції на ринок праці, адже це впливає на місцевий економічний розвиток.

Голова ГО “КПВМ Лада”, Марченко Марина, розповіла, що приблизно від 10% до 20%  мам переживають післяпологову депресію, кожна друга мама після пологів стикається з ускладненнями з фізичним здоров’ям, а смерть від самогубства є основною причиною смерті жінок в перший рік після пологів.

“Гаряча лінія – це можливість в умовах COVID-19 вчасно надавати інформацію та підтримку жінкам і родинам, що допоможе уникнути розвитку післяпологових ускладнень з фізичним і психічним здоров’ям.

За допомогою можуть звертатися: мами, тати та інші близькі родичі. Ми надаємо якісну, доказову інформацію без хайпу, з повагою до почуттів на такі теми:

  • психологічна підтримка;
  • відновлення після пологів;
  • гінекологія та ендокринологія;
  • материнство та COVID-19;
  • грудне вигодовування;
  • налагодження сну;
  • догляд за дитиною;
  • перші документи дитини та соціальні виплати”.

“Започаткування роботи гарячої лінії ще раз свідчить про те, що громадські організації та благодійні фонди беруть на себе відповідальність швидко та гнучко реагувати на виклики сьогодення. Практичні знання і досвід громадських організацій дає можливість надавати якісні соціальні послуги, на які є запит у суспільстві. Ми в ІСАР Єднання у партнерстві з ЄС прагнемо посилити спроможність таких організацій. Через надання грантової підтримки організаціям громадянського суспільства ми сприяємо їхній сталій та безперебійній роботі, підтримуючи їх у виконанні їхніх місій в умовах змін”, – зауважила Тетяна Ничипоренко.


Фото: прес-служба 


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку