Освітній проєкт #stop_sexтинг запрошує долучитися до фандрайзингової кампанії

Освітній проєкт #stop_sexтинг запрошує долучитися до фандрайзингової кампанії - 1 - изображение

За останній рік #stop_sexтинг навчив понад 500 000 дітей, батьків та вчителів по всій Україні, але є діти, які не отримали ці знання, адже потребують спеціально розроблених уроків. Це діти з інвалідністю. 

Освітній проєкт #stop_sexтинг планує направити зусилля на навчання та захист найбільш уразливої категорії користувачів інтернету та розробити й провести спеціалізоване навчання для дітей з інвалідністю, їхніх батьків та спеціалістів, аби змінити ситуацію і не дати злочинцям з різних країн світу скоювати злочини щодо українських дітей в Інтернеті. 

Діти з інвалідністю часто проводять в Інтернеті більше часу за інших через те, що можуть мати складнощі із налагодженням дружніх стосунків в офлайн-житті, не мати можливості спілкуватися наживо, або пересуватися. Тому інтернет для них може бути вкрай важливим місцем для життя та самореалізації. 

Діти з інвалідністю можуть бути більш довірливими, менш критично ставитися до пропозицій та прохань від незнайомців і разом із тим, вони практично ніколи не отримують знань щодо того, як безпечно поводитися в онлайн-просторі – в нашій країні такого навчання для них просто не існує. 

#stop_sexтинг запрошує усіх небайдужих долучитися до проєкту та підтримати розробку навчання. Фандрайзингова кампанія триває менше місяця і закінчиться 24 липня. 50% фінансової підтримки проєкту надається від міжнародного благодійного фонду doTERRA Healing Hands Foundation.

Ім’я кожного хто підтримає програму та зробить це відкрито, #stop_sexтинг зазначить на навчальних матеріалах та на сайті проєкту, а також проєкт поділиться з усіма відгуками батьків та дітей по всій країні, які пройдуть навчання на сторінках в соцмережах. 

Перерахувати кошти можна з будь-якого куточку світу. Зробити це можна анонімно або відкрито, опцію можна обрати під час благодійного внеску за посиланням

Куди звертатися за допомогою щодо безпеки в інтернеті?

  1. Дітям, які потрапили в небезпечну ситуацію в інтернеті та дорослим – з питань, яким чином убезпечити дітей в мережі, можна звернутися на урядову консультаційну лінію 1545 (далі обрати 3). Здійснювати дзвінки на лінію можна цілодобово, безкоштовно і анонімно
  2. У рамках проєкта #stop_sexтинг працює інтернет-портал повідомлень про матеріали, що зображують сексуальне насильство над дітьми: Ви можете повідомити про контент сексуального насильства над дітьми, який виявили в інтернеті. Ці повідомлення допомагають захистити дітей та не допустити їх подальшої сексуальної експлуатації.
  3. В Україні діє чат-бот з метою захисту дітей від сексуального насильства в інтернеті. Діти та підлітки зможуть отримати інструкцію, що робити та куди звертатися, якщо їх шантажують в інтернеті й вимагають контент сексуального характеру. Чат-бот працює на сайті та у Telegram @StopSextingBot. 

Фото: прес-служба Pixabay


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку