Андрій Овчарук: «Мене бісить, коли блогери хайпують на розлученнях»

Андрій Овчарук: «Мене бісить, коли блогери хайпують на розлученнях» - 1 - изображение

Коли переглядаєш його стрічку, здається, що перед тобою профіль інстамоделі – красиві локації, дорогі автівки й ефектний чоловік на цьому тлі. Але за плечима Андрія Овчарука серйозний бізнес, великий досвід і неймовірна працездатність – він керівник digital-агентства, організатор івентів та власник більше ніж 50 популярних пабліків. Андрій досі дивується, коли його називають блогером, але погоджується з цим. А ще підкуповує своєю прямотою і щирістю в спілкуванні.

У своєму інтерв’ю для Woman Magazine він розповів про свій шлях до сьогоднішнього успіху, поділився планами на майбутнє, а також розкрив причини того, чому ніколи не ділиться подробицями особистого життя в Інстаграмі.

Наразі ви інстаблогер з великою  аудиторією та очолюєте свою digital-агенцію. Скільки знадобилося часу, щоб досягти таких результатів?

В Інстаграмі я вже 3 роки, проте активно розвивати свою сторінку почав буквально рік тому.  Щоб добитися непоганих результатів та стати популярним потрібні якісний контент під свою тематику і хороший трафік, який дають гіви, таргетована реклама, реклама в інших блогерів. Тут немає прив`язки до часу: можна розкручуватись довго і нудно, а можна дуже швидко. Все залежить лише від тебе.

У сфері діджитал я працюю ще з часів соцмережі «ВКонтакті». Тоді такого діджиталу, як зараз, не було, і ми починали з того, що тримали і розвивали інформаційні пабліки у ВК, продавали там рекламу. В ті часи Інстаграму ще не було, а Фейсбук не був популярний. Але після заборони ВК на території України довелося швидко переключитись на ці соцмережі.

Хто ваша основна аудиторія зараз?

Наразі основна моя цільова аудиторія жінки – приблизно 70%. Мабуть, їм просто цікавіше слідкувати за моїм блогом!

Андрій Овчарук: «Мене бісить, коли блогери хайпують на розлученнях» - 2 - изображение

Для будь-якого блогера існує проблема особистого простору. Як ви розділяєте час для роботи і час для себе, для відпочинку від інстажиття?

Все дуже просто! Для мене найкращий відпочинок – це просто зміна локації. І головне завдання тут – забути, що про працю й повністю переключитись на сам відпочинок. Роботу треба залишати на роботі!

Сучасні діти вже знають,  хто такі блогери, і мріють стати зірками Інстаграму. А про що ви  мріяли у дитинстві та як обирали професію?

У дитинстві хотів стати і футболістом, і військовим… Але коли прийшов час вступати до вищого навчального закладу, то трохи розгубився. Хоча згодом опанував професії хіміка-технолога та економіста. Остання дещо допомагає мені сьогодні в бізнесі.

Старшому поколінню важко іноді пояснити, чим можна заробляти гроші, сидячі в інтернеті. Як ви це пояснюєте своїм батькам, наприклад?

Ці речі дуже важко пояснити батькам, а ще складніше пояснити що таке інтернет бабусям і дідусям. Адже кожне покоління живе у своїх реаліях і нашим батькам непросто сприймати нові правила життя. Що ж, кожному своє!

У вашому блозі неможна нічого знайти про особисте життя. Чому?

Є такий вислів «Щастя любить тишу». А оскільки щастя часто пов’язане із коханням і відповідно стосунками, то, на мій погляд, вони також потребують тиші.

Зараз і так кожен крок – як ми їмо, де працюємо, куди йдемо – все публікується в інтернеті. А стосунки – це та зона, де краще парі бути наодинці, без зайвих очей, ніби на безлюдному острові.

Чесно зізнаюся, коли мені було 16-18 років, я вважав, що це круто в мережі засвітитися з дівчиною. Але з часом розумієш, що є речі, які не для всіх, а лише для тебе і неї.  І в цьому цінність таких стосунків.

Звісно, я ніколи нікого не осуджую, кожен робить, як собі знає. Але, як на мене, деяким блогерам було б корисніше менше «світити» своє особисте життя в соцмережах. Особливо мене бісить, як блогери хайпують на своїх же розлученнях, висказують своє невдоволення колишнім партнером тощо. Мені здається, якщо ти на весь Інстаграм розказуєш, як тобі погано або що твоя половинка не достойна твоєї уваги, то це в першу чергу камінь у твій город.

На цю тему дискутувати можна довго, але скажу, що кожен сам творець свого щастя, а щастя любить тихе місце і поменше зайвих очей. Просто повірте на слово.

Андрій Овчарук: «Мене бісить, коли блогери хайпують на розлученнях» - 3 - изображение

Чи не затісний для вас формат блогера з Хмельницького? Можливо ви вже задумувалися підкорити столицю?

Чесно кажучи, я навіть не вважаю себе блогером. Я просто людина, яка працює в дотичній до соціальних мереж сфері. Якщо це називається блогер, то нехай! Що ж стосується географії,  то на сьогодні немає значення звідки ти. Є багато блогерів з хтозна-яких куточків України, але вони популярні у соцмережах. Тут все просто: або ти «заходиш» аудиторії, або арівідерчі!

Які цілі ставите зараз перед собою? Куди будете рости і розвиватись?

Хочеться дійти до «ляма» в Інстаграмі й, можливо, заспокоїтись. Бо це вже непогана цифра. А взагалі я більше б хотів розвивати digital-агенцію, розширюватись та збільшувати кількість клієнтів на наші послуги. Вірю, що все так і буде!


Текст: Екатерина Садыкова

Фото: личный архив героя


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку