“Океан Ельзи” випустили нову пісню “Місто весни” в дуеті з гуртом “Один в каное”

“Океан Ельзи” випустили нову пісню “Місто весни” в дуеті з гуртом “Один в каное” - 1 - изображение

 9 вересня 2021 року “Океан Ельзи” випустили нову пісню під назвою “Місто весни” в дуеті з гуртом “Один в каное”. Вона стала першою композицією Святослава Вакарчука, яку він написав про Львів.

Святослав Вакарчук, Океан Ельзи, автор музики і слів композиціі “Місто весни”: “27 років існує група “Океан Ельзи” і за цей час я не написав жодної пісні про Львів, хоча дуже хотів. Просто я не вмію писати пісень “на злобу дня”. Взагалі не вірю, що можливо так створити пісню, яка буде жити. А зараз у моєму житті той час, коли через різні обставини я по іншому усвідомив значення рідного Львова для мене. Коли ставлення до міста через роки викристалізувалось у тиху, але вічну любов. Коли ти просто розумієш, що це найкраще місце на Землі для тебе було, є і буде”.

Про створення пісні “Місто весни”

Святослав Вакарчук: “З’явилась пісня у мене несподівано, гуляючи по… Маріїнському парку в Києві:). Добре пам’ятаю, що це було на початку квітня цього року. Я часто гуляю сам, мені так подобається. Того дня йшов і думками перенісся у Львів, і відчув бажання написати пісню. Тієї ж миті народилась мелодія, і тут же склалися рядки, що не часто буває у мене – одночасно створити і музику, і вірші. За півгодини я вже сидів за роялем і на 90% пісня була готова. Таке буває рідко, але буває і це одна з таких пісень».

Про колаборацію з “Один в каное”

Святослав Вакарчук: «Коли почав думати про колаборацію, з ким було б органічно записати таку пісню, з абсолютно львівським артистом, хто в мене теж асоціюється зі Львовом та ще й пісня від початку була акустичною, то уявити когось іншого, ніж “Один в каное”, було неможливо. Я їх поважаю і ціную, мені дуже подобається їхня творчість. І дякую Ірі та Устиму, що відгукнулись! Окрім того, Устим трішки по іншому зіграв оригінальну партію гітари, бо я ще той гітарист)). Він додав свого стилю. Якраз в настрої “Один в каное”. Крім того, він придумав чудове соло на гітару, якого не було в оригінальній версії. Партію фортепіано зіграв я, а вокальні заспівали я та Іра. Щодо музичного продакшену, то його робила практично вся група “Океан Ельзи”. Ми зараз працюємо як колективний продюсер і Мілош, і Дусік (Денис Дудко), і Денис Глінін, і я”.

“Океан Ельзи” випустили нову пісню “Місто весни” в дуеті з гуртом “Один в каное” - 2 - изображение

Ірина Швайдак, “Один в каное: “Я добре пам’ятаю, як Святослав казав, що написав цю пісню на одному подиху за дуже короткий час. Для мене, як авторки власних пісень, цей стан дуже знайомий і цінний. Пісні, які пишуться на одній хвилі зазвичай “дихають” від самого початку. Тож нашим основним завданням було не нашкодити: не змінити до непізнаваності, не згубити душі пісні, але відчути і підхопити той настрій, який в ній є”.

Про відео

Відео на пісню “Місто весни” було знято у Львові режисером Віктором Придуваловим. Саме він колись зняв культове відео ОЕ “Холодно” і теж у Львові. Оператор – Ярослав Пілунський.

Один з цікавих моментів на зйомках. Всім відомо, що Львів – одне з найбільш дощовитих міст України. У пісні теж є рядки про дощ. Проте, коли знімали відео була чудова погода, чим усі були відверто задоволені. І вже о 4-й ранку, коли йшли зйомки буквально останніх кадрів на словах “чому ми не можем забути про зливи” раптом пішов сильний дощ. Цей момент зафільмували і він потрапив у кліп.


Фото: прес-служба Океан Ельзи


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку