В Україні презентували інформаційний арт-проєкт «Це не гра»

В Україні презентували інформаційний арт-проєкт «Це не гра» - 1 - изображение

25 листопада, у Міжнародний день протидії насильства щодо жінок, на площі поруч з Національним музеєм історії України в Києві було відкрито виставку інформаційного арт-проєкту «Це не гра».

Інформаційна кампанія зображує форми насильства у вигляді комп’ютерної гри, що підкреслює розмиття кордонів віртуального та реального світів. У алегоричній формі насильство змальовано у різних формах вираження – фізичне, сексуальне, психологічне (емоційне), економічне. Сюжети порівнюють, що реальному житті акт насильства не відіграти назад, а наслідки – не видалити, щоб розпочати знову.

Організаторами арт-проєкту стали українське представництво міжнародної організації «White Ribbon (Біла Стрічка)» у партнерстві з Фондом Тетяни Рамус та за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, а також Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

В Україні презентували інформаційний арт-проєкт «Це не гра» - 2 - изображение

«Ми прагнемо звернути увагу жінок на те, що тему насильства не можна замовчувати. На жаль, жертви не завжди знаходять у собі внутрішні сили прийняти факт насильства щодо себе. Тим самим, підсвідомо виправдовуючи кривдника через страх зазнати ще більшої агресії. Наш проєкт дозволяє подивитись на сюжети насильства уявної комп’ютерної гри зі сторони та зрозуміти, що у реальності насильство скасувати неможливо. Можливо сцени на постерах виявляться їм знайомими. У них вони впізнають себе чи когось зі своїх близьких. І це мотивує їх не мовчати», – прокоментувала Посол Фонду Біла Стрічка в Україні Тетяна Рамус.

Окрім звернути увагу, ще одне завдання інформаційної арт-кампанії – спонукати до дій.

Для тих, кому вигадані історії стануть знайомими, і вони потребуватимуть інформації чи допомоги, кампанія додатково міститиме посилання на перший мобільний застосунок «WhiteRibbonUA» – персональну «службу безпеки», розроблену спеціально для захисту жінок та дітей від домашнього насильства. Додаток містить необхідні ресурси для допомоги та, у разі небезпеки» можливість повідомляти про надзвичайні ситуації відповідним органам.

Виставка триватиме з 25 до 29 листопада за адресою: вул. Володимирська, 2. Спеціальні інформаційні конструкції для розміщення арт-проєкту було надано Національним музеєм Революції Гідності.

В Україні презентували інформаційний арт-проєкт «Це не гра» - 3 - изображение

«На жаль, проблема насильства над жінками в сучасному світі все ще величезна. Звернути увагу на її масштаб та надати всі можливості для захисту постраждалих – місія кожної цивілізованої, демократичної країни. Такі інформаційні виставки дозволяють підвищувати обізнаність суспільства у темі, а саме в контексті того, які види насильства існують, куди можна звернутися по допомогу. І головне, усвідомити, що ти не наодинці і підтримка є», – додав Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Довідково:

«Біла Стрічка. Україна/White Ribbon.Ukraine» — українське представництво міжнародного громадського руху і найбільша в світі ініціатива чоловіків на підтримку жінок проти гендерно- зумовленого насильства та дискримінації̈. Біла стрічка символізує особисту присягу ніколи не вчиняти, не замовчувати та не виправдовувати насильство щодо жінок.

Представництва Білої Стрічки існують в більше ніж 90 країн світу. Діяльність в Україні забезпечує благодійний Фонд  Тетяни Рамус, амбасадора «Білої стрічки» в Україні.

Білу Стрічку в знак підтримки одягають численні всесвітньо відомі особистості, такі як Перша леді України Олена Зеленська, Андрій Шевченко, Девід Бекхем, Пол Маккартні, Сальма Хайек, Гаррі Стайлз, Стелла Маккартні, Наомі Кембел, Белла Хадід.

В Україні презентували інформаційний арт-проєкт «Це не гра» - 4 - изображение


Фото: прес-служба фонду


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку