Євген Клопотенко приготував 12 різдвяних страв мистецького проєкту “Від Романа до Йордана»

Євген Клопотенко приготував 12 різдвяних страв мистецького проєкту “Від Романа до Йордана» - 1 - изображение

Український шеф-кухар Євген Клопоетнко та команда сайту долучилися до різдвяного мистецького проєкту “Від Романа до Йордана”

Започаткований ще у 2010 році групою українських митців зі Львова – Олею Кравченко, Ярославою Ткачук, Олею Пильник, Уляною Нищук та Остапом Лозинським – проєкт має на меті презентувати українські різдвяні традиції у різних мистецьких жанрах. 

Цього року проєкт «Від Романа до Йордана» об’єднав митців ідеєю відтворення дванадцяти страв різдвяного столу. Кожен з учасників проєкту втілив у своїй роботі (живопис, графіка, текстиль тощо) улюблену традиційну страву, яку готували у його родині на Святвечір. 

В свою чергу Євген Клопотенко приготував всі дванадцять страв і поділився рецептами з читачами сайту, щоб українці дізналися більше про традиції святкування Різдва.

“Цим проєктом я хочу нагадати українцям про їхні традиції, – каже Євген Клопотенко. – Тепер кожна родина може приготувати ці страви. Хтось відновити у пам’яті забуте, хтось вперше доторкнутися та відчути всю магію нашої культури”. 

Андрій Винничок зобразив для проєкту різдвяні медівнички, Анна Атоян – голубці з грибами, Зоряна Опанащук надихнулась борщем та цісарькими пирогами.  Мар’ян Пиріг створив тарілку з зображенням улюблених маринованих грибочків, а Наталя Русецька зобразила тушковану капусту з грибами та фасолею. Підтримала тему овочевих страв Юлія Долинська, зобразивши першу фасолину, яка завжди найсмачніша. Оля Кравченко візуалізувала різдвяний борщ з вушками, який є щороку на різдвяному столі у кожній родині. Остап Лозинський вирішив показати “Останній пампух” з начинкою з трояндового варення, Роман Зілінко та Уляна Нищук обрали рибні страви – коропа по-єврейськи та оселедець, вимочений у молоці. Ярослава Ткачук та Данило Мовчан обрали обов’язкові для кожного різдвяного столу кутю та узвар.

Дізнатися рецепти цих страв можна за посиланням.


Фото: Влад Нагорний


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку