Український плейліст: що слухати під час війни

Український плейліст: що слухати під час війни - 1 - изображение

Гарний музичний фон може врятувати будь-яку ситуацію. Коли здається, що сил уже бракує, як раптом улюблена пісня надихає, заряджає енергією. Українці – одна із найспівочіших націй у світі, тож не дивно, що наші музиканти не лише пішли боронити країну зі зброєю в руках, а й отримали новий поштовх для творчості. Що слухати під час війни? 

«Ой, у лузі червона калина»

Сьогодні символом визвольного руху проти російської агресії стала стрілецька пісня «Ой, у лузі червона калина». Українські зірки об’єдналися та виконали онлайн легендарний гімн січових стрільців. Розпочинається відео з виконання лідера гурту “Бумбокс” Андрія Хливнюка, де він співає у Києві на Софійській площі. І у першій частині трек лунає а капелла. У другій частині приєднується NK, Іван Дорн, Леся Нікітюк, Надя Дорофєєва, Наталя Могилевська, Джамала, Діма Каднай, Оля Полякова, Павло Зібров, Єгор Крутоголов, Юрій Ткач, ХАС, Epolets. Супроводжує пісню біт діджея The Kiffness.

 

TamerlanAlena х AndiVax – «Моя Україна»

TamerlanAlena х AndiVax заспівали пісню «Моя Україна» про незламну та сміливу Батьківщину, яка сьогодні проживає надскладний період за історію своєї незалежності.

Пісня «Моя Україна» здатна зміцнити бойовий дух кожного українця та всіх захисників, які цілодобово боронять нашу землю.

«Ми вистоїмо, адже у нас немає страху», — співають TamerlanAlena та закликають вірити у близьку перемогу.

Артем Пивоваров х Лілу45 – «Радісно/Страшно»

У рамках авторського культурного проекту «Твої Вірші, Мої Ноти» Артем Пивоваров презентував трек «Радісно/Страшно» за участю Лілу45. За основу композиції був взятий вірш Гео Шкурупія, поета епохи розстріляного відродження – часу, коли здійснювався наступ на українську культуру і самобутність. Саме це відчуваємо і зараз.

MONATIK – «ART Оборона»

Нова пісня MONATIK нагадує нам, що справжні герої – не персонажі коміксів, а наші українські бійці ЗСУ та територіальної оборони.  

«Раніше моїми героями були вигадані персонажі з Marvel, DC, Dark Horse Comics і так далі. Все досить давно перевернулося. Герої стали реальними! Сьогодні – тільки сила! Наша! Українська! ЗСУ та Тероборона, наші Волонтери! Ви наша сила! Наші герої», – сказав Монатік.

TAYANNA – «Абрикоси»

Українська співачка TAYANNA перебуває за кордоном, адже саме там застала її війна. У своїй новій композиції вона заспівала про квітучі абрикоси, які розпускають цвіт навесні. Вона вірить, що коли вони зацвітуть, усі українці повернуться у свої будинки.

«Нехай ця пісня буде пророчою для всіх нас. Дякую всім хто мені допомагав», – написала під відео артистка.

The Hardkiss – «Як ти?» 

Юлія Саніна присвятила пісню найближчим людям, з якими щодня тримає контакт від початку війни. 

««Як ти?» – нове я люблю тебе. Так починається мій кожен ранок, день і вечір з батьками, командою, друзями. Як і в кожного українця. У цих двох словах наша любов, турбота, переживання, страх. Найважливіше, щоб відповіли на дзвінок та повідомлення, лише тоді видихаєш», – фронтвумен гурту The Hardkiss. 

Jerry Heil – «Москаль некрасівий»

Співачка Jerry Heil надихнулася фрагментом виступу Вєрки Сердючки та написала пісню про ЗСУ.

«Відео «Геть з України, москаль некрасівий» матері українського стендапу Вєрки Сердючки надихнуло мене взяти цей фрагмент за семпл і створити пісню на славу сучасним козакам – Зеленському, Кіму та Арестовичу. І, звісно ж, народу України!»,  – розповіла виконавиця.


Фото: Pexel 


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку