«Час поговорити»: програма для психологічної підтримки

«Час поговорити»: програма для психологічної підтримки - 1 - изображение

«Час поговорити» – унікальна програма психологічної підтримки. Мета програми — додаткове джерело сили для українців та створення безпечної спільноти взаємної психологічної та соціальної взаємодії. Заявки на безкоштовне навчання можуть подати освітяни, батьки та волонтери. 

За даними ООН, станом на 9 квітня, через повномасштабне вторгнення росії 11,4 млн людей змушені були змінити місце свого проживання. З них 7.1 млн людей стали внутрішньо переміщеними особами, а кількість українських біженців перевищила 4,3 млн. Тобто кожний третій був вимушений змінити своє місце проживання.

Крім втрат для життя, здоров’я та майна українців, це також призвело до психологічних складнощів та розірвання соціальних зв’язків. Українці відчувають психологічний тиск щодо невизначеності, хвилюються за життя близьких та країну, відчувають зміни у більшості сфер життя та часто просто не знають, як діяти або де знайти інформацію.

У відповідь на ситуацію в Україні 6 українок створили навчальний проєкт “Час поговорити”. Основна ціль якого — взаємна психологічна підтримка та допомога під час воєнних дій для трьох груп українців: освітян, батьків та волонтерів. Згодом навчання буде відкрито і для інших категорій.

Кожна міні-група складатиметься з 6-8 людей на чолі з лідером. Навчання лідерів груп проходитиме в онлайн-форматі, а міні-групи за вибором учасників можуть проводитися як онлайн, так і офлайн. Варто зазначити, що “Час поговорити” — це не зустріч із психологом, це допомога в форматі “рівний-рівному”.

Навчання та участь у проєкті — безкоштовні, проведення груп — безоплатне. Наразі відбувається набір заявок на участь лідерів груп, а згодом розпочнеться набір учасників груп.


Фото: прес-служба «Час поговорити» 


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку