Як відновити шкіру після стресу: дієві поради та найкращі засоби

 

Як відновити шкіру після стресу: дієві поради та найкращі засоби - 1 - изображение

Як відновити шкіру після стресу: дієві поради та найкращі засоби

Вже понад п’ять місяців кожна українка живе у постійному стресі, який спричинила повномасштабна війна. Недоспані ночі, повітряні тривоги, хвилювання за рідних, думки про майбутнє — все це залишає свій слід на обличчі. Що ж відбувається з нашою шкірою? Як прибрати сліди стресу, висипи на шкірі від нервів, та які б’юті-засоби краще використовувати? Публікуємо докладний гід.

Як стрес впливає на нашу шкіру 

Щоб зрозуміти, що відбувається зі шкірою під час стресу, звернімося до базової біології. Коли ми нервуємо, у нашому організмі в надлишку виробляється гормон кортизол. Він порушує роботу імунних клітин шкіри, внаслідок чого руйнується її природний захист. Шкіра не може ефективно протистояти атакуючим її патогенним організмам, вільним радикалам та іншим зовнішнім факторам, що призводить до виникнення шкірних захворювань, уповільнення процесів відновлення шкіри, – каже дерматологиня та косметологиня про висипи на шкірі від нервів Роксолана Козловська.

«Підвищення рівня кортизолу – головний винуватець такої поширеної проблеми, як акне. Він провокує активізацію роботи сальних залоз, внаслідок чого підвищується вироблення себуму, пори забиваються шкірним салом. Саме такі умови сприятливі для розмноження мікробів, які провокують акне. Водночас, кортизол призводить до різкого та значного розширення судин, що може спричинити купероз. Також гормон негативно впливає на процеси регенерації, стрес, посилюючи вироблення вільних радикалів. А ще – впливає на фібробласти, уповільнюючи вироблення колагену, еластину та гіалуронової кислоти, які є головними постачальниками молодості».

 

Окрім кортизолу під час стресу у кров потрапляє і велика доза адреналіну, викликаючи спазми судин та кисневе голодування клітин шкіри. Як результат, маємо тьмяний колір обличчя, втрату тонусу, висип на тілі від нервів, млявість шкіри, її «втомлений» вигляд.

Як відновити шкіру після стресу

Розібравшись, як стрес впливає на стан шкіри, розглянемо шляхи вирішення проблеми. Насамперед, варто розпочати з перегляду режиму дня, упорядкувати години роботи та відпочинку. Зокрема, виділити час на повноцінний та якісний нічний сон – щонайменше 8 годин. Також перегляньте свій раціон харчування – додайте більше овочів, фруктів та зелені, пийте не менше 2 літрів чистої негазованої води. Корисним буде масаж, медитація, робота з психологом, заняття спортом.

Як відновити шкіру після стресу: дієві поради та найкращі засоби - 2 - изображение

Як відновити шкіру після стресу: дієві поради та найкращі засоби

Що стосується косметичних засобів, зверніть увагу на засоби домашнього догляду, що сприяють оновленню шкіри та поверненню сяйва:

  • для боротьби з наявними ознаками стресу підійде косметика з антиоксидантами та рослинними екстрактами. Наприклад, екстрактом зеленого чаю, шипшини, женьшеню, алое вера, олії виноградних кісточок, тощо. Такі засоби ефективно тонізують та зволожують шкіру, насичують її вітамінами та мікроелементами, активізують синтез власного колагену, еластину та гіалуронової кислоти.
  • відновити захисні функції шкіри допоможуть засоби із вмістом вітамінів А, Е, С, F, В3, коензимом Q10, пептидами та цирамідами. Вони покращують клітинний метаболізм, зменшують пошкодження шкіри від ультрафіолету, зміцнюють епідермальний бар’єр.
  • без якісного зволоження шкірі не впоратися зі стресом, тому обов’язково додайте у свою б’юті- рутину зволожуючі засоби, які наситять шкіру вологою та сприятимуть її тривалому утриманню. Наприклад, креми, сироватки, бустери з гіалуроновою кислотою, гліцерином, сечовиною, молочною кислотою.
  • пам’ятайте, що під впливом стресу шкіра може стати особливо чутливою. Тому намагайтеся уникати застосування агресивних скрабів і пілінгів, менше експериментувати з новими продуктами, підбирати делікатні засоби, що очищають і тонізують.
  • обов’язково захищайте шкіру від сонця за допомогою санскринів. Наносити такий засіб слід за 30 хвилин до виходу на вулицю. Вибирайте засоби із рівнем захисту щонайменше SPF 30 або SPF 50.

 Антистрес косметика: рекомендація Woman 

Заспокійлива і зволожувальна лямелярна сироватка-концентрат  Advanced ZEN MLE Serum від EZR Clean Beauty 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от EZR Clean Beauty🌿 Skincare (@ezr.cleanbeauty.ua)

Що у складі: екстракт швейцарської сосни, комплекс із чотирьох видів гіалуронової кислоти, екстракт кореня ревеню, фосфоліпіди з виноградним мелатоніном.

Результат: прискорює регенерацію клітин, заспокоює чутливу шкіру, захищає від оксидативного стресу, вирівнює тон і повертає природнє сяйво. 

Комплексний догляд за обличчям з колагеном від Mr.Scrubber 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Mr.SCRUBBER™️ (@mr.scrubber)

Що у складі: вітамін Е, молочна і гіалуронова кислота, сквалан, масло авокадо.

Результат: шкіра стає більш пружною, зволоженою, вирівнюється тон, зменшується кількість зморшок. 

Відновлюючий крем Skin Barrier Protecting від Genosys 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от GENOSYS ❣️ Ukraine (@genosys.ua.official)

Що у складі: комплекс цирамідів, екстракт центели, масло каріте, екстракт ромашки.

Результат: покращує захисні функції дерми, знімає почервоніння та свербіж, інтенсивно зволожує, має протизапальний ефект. 

Крем для обличчя з вітаміном С та Е від Mola 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Натуральна косметика | MOLA 🇺🇦 (@mola.brand)

Що у складі: вітамін С і Е, екстракт квітів гірської арніки, антиоксиданти, екстракт вірджинії гемамелісу.

Результат: регулює виділення шкірного сала та зменшує пори, заспокоює подразнення та почервоніння, зволожує, знешкоджує вільні радикали.

Масло  для зняття макіяжу Algoessential Comfort от Algotherm 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Algotherm Ukraine (@algotherm_ukraine)

Що у складі: вітамін Е, масло аргани, водорості Codium Tomentosum и Laminaria Ochroleuca.

Результат: делікатно очищує обличчя, зволожує, заспокоює, вирівнює  поверхню шкіри і додає природнього сяяння.

Сироватка для обличчя та шиї проти зморшок Baltic Home SPA Wellness від Ziaja 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Ziaja_Ukraine (@ziaja_ukraine)

Що у складі: гіалуронова кислота, гліцерин, масло солодкого мигдалю, вітаміни С і Е.

Результат: зволожує, повертає шкірі пружність та еластичність, зменшує пори та розгладжує зморшки. 


Текст: Евгенія Власенко 

Фото: Freepik


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку