Олександр Куровський: «Кожному чоловіку варто пам’ятати, що вчинками ми змінюємо світ»

Олександр Куровський: «Кожному чоловіку варто пам’ятати, що вчинками ми змінюємо світ» - 1 - изображение

Ексклюзивне інтерв’ю для нашого Iнтернет-порталу дав ведучий, Ютуб- та  Iнстаграм-блогер Олександр Куровський. Олександр розповів про рiзнi сторони його дiяльностi, а також поділився секретами щасливого шлюбу й подальшими планами. 

Олександре, у вас з дитинству була спрага до творчості? Чому вирішили стати ведучим? 

Я народився в затишному містечку Калуш. Дитинство в ті часи проходило, як і у більшості моїх ровесників, надворі. Самі себе розважали, як могли. Тут без творчості та креативу ніяк: ми і «секретики» (це такі композиції з квітів під склом) ховали у землі і ігри різні придумували. Кожен був частково ведучим. Про професію чи творчість тоді не було часу подумати, бо Юра з кутового під’їзду уже сидить поруч з Оксаною, поки я тут над цим задумався. Словом, мої плани на той час змінювалися щодня: то я буду лікарем, то юристом, то програмістом, то супергероєм.

Олександр Куровський: «Кожному чоловіку варто пам’ятати, що вчинками ми змінюємо світ» - 2 - изображение

Що у вашій дiяльностi  найскладніше, а що –  найприємніше? 

Важко швидко відновлюватися, як емоційно, так і фізично. Я намагаюся не економити сили під час роботи – віддаюся повністю. Я буду не щирим, якщо скажу, що найприємніше – це бути в центрі у ваги. Найприємніше – це повертатися додому, де на тебе чекає сім’я. Зрештою, мені подобається усвідомлювати, що бачу так багато щастя.

Раніше я працював у службі порятунку 101, тому є з чим порівняти. Працювати в атмосфері посмішок набагато приємніше.

Розкажіть, будь ласка, детальніше про вашi Ютуб-канали.

У мене є два діючих канали на Ютубі з різними товаришами. Зараз найактивніше займаюся каналом «Автори». Ми намагаємося шукати різні формати шоу і втілювати їх в реальність. В умовах пандемії дуже складно це реалізовувати, бо багато взаємодій з людьми стали важкодоступним. Ідея створення таких каналів – це швидше логічна потреба. Хто, як не ми? Ми ж мешкаємо в культурній столиці України. Україномовного контенту на Ютубі мало.

Хто з ведучих вам найбільше імпонує? 

Мені подобається спостерігати за своїми друзями. Але конкретних вподобань немає.

Олександр Куровський: «Кожному чоловіку варто пам’ятати, що вчинками ми змінюємо світ» - 3 - изображение

Олександре, яким бачите свій подальший професійний розвиток? 

Я б хотів більше часу приділяти сім’ї. Розвиваюся поступово, але не скажу, що такі цілі у мене на першому місці зараз. Продовжую креативити і відвідувати різні майстер-класи, проходити курси чи марафони для вдосконалення. В планах запустити ще один Ютуб-канал – вже особистий, без партнерів.

Ви одружені на Наталі Лiтвiн, яка теж блогер. Чому в свій час вирішили одружитися з нею, та за що, в першу чергу, кохаєте Наталі?

Мені здається, що не я вирішив зв’язати своє життя з нею – це почуття. Просте і водночас найскладніше слово – кохання (посміхається).

Ви обидва – творчi особистості. Не виникає через це непорозумінь? Через що можете посваритися, i хто першим йде на перемирення? 

На початку стосунків, здебільшого, ініціатором вибачень, розбирання в ситуації і просто розмови – був я. Через досвід в стосунках дружина не знала, що так можна. В неї був один партнер і доволі довгий час. Як я зрозумів, вона вважала, що так має бути. В попередніх стосунках ніхто не розмовляв, не вживав слово «вибач». Тому ми над цим працювали. І навіть на той час наші сварки – це швидше одиничні випадки, але зараз їх стало ще менше. Багато розмовляємо, ділимося щирими емоціями і думками. Тому такі моменти зводяться до мінімуму.

Олександр Куровський: «Кожному чоловіку варто пам’ятати, що вчинками ми змінюємо світ» - 4 - изображение

Ви  згiднi, що стосунки – це постійна праця. Ваша порада, як зберегти гармонiйнi відносини? 

Так. Ми постійно і відкрито розмовляємо. Правда врятує світ.

Якi риси свого характеру ви найбільш цінуєте, та чи є якісь, вiд чого хотіли б позбутись? 

Чесність, стресостійкість і оперативність реагування. От над охайністю треба працювати: ніколи не вистачає часу все ідеально прибрати і поставити на свої місця.

Яким, на ваш погляд, повинен бути чоловік 21 сторіччя? У вас є кредо, з яким ви йдете по життю? 

Кожен чоловік має право сам вибирати спосіб свого життя. Мені імпонують люди з сімейними цінностями. Ще з малку мені подобається вислів: «хочеш змінити світ – почни з себе». Тому, кожному чоловіку варто пам’ятати, що своїми вчинками ми змінюємо весь світ.

Олександр Куровський: «Кожному чоловіку варто пам’ятати, що вчинками ми змінюємо світ» - 5 - изображение

Ви – сентиментальна людина: можете розплакатися, наприклад, вiд  пiснi чи фiльму? 

Так, дуже! Я можу плакати чи так само щиро сміятися хоч кожен день. Останній раз, плакав на мультфільмі – щось було про драконів, і як вони врятували людей. Я не стараюся стримувати такі емоції. Ком в горлі сам з’являється, і не бачу перешкод дати собі волі. Якщо пісня змушує по шкірі бігати мурахам, то я теж дозволяю проникнутися на всю.

Що ви вважаєте найбільшим досягненням на даний момент, i чого б хотіли досягти протягом наступних п’яти років? 

Хоч це не мій успіх, а успіх моїх батьків, але я радий, що я – хороша людина.  Планую ще більше зміцнити свою сім’ю і стати  найкращим татом. Мої успіхи ще попереду!


Автор: Тетяна Зайцева

Фото: особистий архів


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку