Оля Ковальська: «Бренд Kovalska — це про практичність, простоту і комфорт»

Оля Ковальська: «Бренд Kovalska — це про практичність, простоту і комфорт» - 1 - изображение

Власниця бренду Kovalska Оля Ковальська розповіла читачам Woman Magazine про те, як почала бізнес, чи складно поєднувати сім’ю та роботу та дала поради молодим підприємцям.

У недавньому інтерв’ю ви розповідали, що ідея відкрити свій бізнес прийшла після народження сина, коли не хотілося повертатись працювати в офіс і просиджувати у кріслі своє життя. Чому вирішили пов’язати своє життя саме з одягом, а не відкрити, наприклад, салон краси?

Я з дитинства любила красиво одягатись, поєднувати різні речі і виглядати не так як всі. Завжди вирізала з журналів красиві образи і клеїла їх у зошит, а десь у років 5 відкрила свій магазин одягу вдома у халабуді і грала у продавця. У більш старшому віці вже чітко мріяла відкрити саме свій шоурум, де будуть зібрані найстильніші і, головне, якісні речі. 

Оля Ковальська: «Бренд Kovalska — це про практичність, простоту і комфорт» - 2 - изображение

Яка концепція Kovalska-shop?

Наша основна концепція – це красивий і якісний одяг, що є доступним для всіх. Цінова політика українських брендів, а також бренду нашого виробництва Kovalska в шоурумі дуже лояльна до клієнтів. Ми вже декілька років намагаємось достукатись до сердець наших дівчат, що треба любити, підтримувати і одягати українське, адже ми дуже стараємося. Кожен виріб виготовляються з любов’ю.

З одного боку, fashion — це ідеї, креатив, творчість. З іншого боку — бізнес, стратегія, цифри. Як ви тримаєте в тонусі два кардинально різні процеси?

Ці всі процеси я контролюю не сама, адже я б точно не впоралась. У мене є чоловік, який відповідає якраз за цифри, стратегії, податки, складання договорів і все, що з цим пов’язано, а я — це якраз творчість, легкість і креатив. 

Оля Ковальська: «Бренд Kovalska — це про практичність, простоту і комфорт» - 3 - изображение

Ваш проект був побудований спочатку на великому бажанні та ентузіазмі. Але, як правило, цього недостатньо, щоб справа всього життя почала приносити прибуток. Бувало таке, що при зіткненні з робочими проблемами хотілося все кинути?

Були моменти, коли деякі ситуації могли вибити з колії, засмутити і навіть змусити не спати декілька ночей, але ніколи не хотіла все кинути. Я відношу себе до тих людей, які вважають, що з будь-якої складної ситуації є вихід, якщо ти живий. Я можу поплакати, подумати і точно знайти вихід. Якщо стається емоційне вигорання, на допомогу приходять чоловік і син. 

Оля Ковальська: «Бренд Kovalska — це про практичність, простоту і комфорт» - 4 - изображение

Розкажіть про основні якості, які з’явилися за час роботи в бізнесі.

Основні якості, які з’явились у мене за останні роки, — це впевненість у собі, стриманість, сила духу, організованість і універсальність. Навчилась не боятись труднощів.

Оля Ковальська: «Бренд Kovalska — це про практичність, простоту і комфорт» - 5 - изображение

Якими якостями повинен володіти ваш співробітник?

Мій співробітник має бути організатором. Він має бути вихованим і прилаштованим до сучасного світу, чесним перед самим собою, має вміти читати думки людей і розуміти їх без слів.

Мода стає все простіше та практичніше. Що буде далі? Які тренди могли б виділити?

Наш бренд Kovalska – це про практичність, простоту і комфорт.  Я вже рік тому знала, що мода – це не виділятись, наліпивши на себе пір’я, мода – це зручний одяг, який є універсальним і який можна легко поєднувати між собою. Думаю, надалі цей тренд буде розвиватись. 

Оля Ковальська: «Бренд Kovalska — це про практичність, простоту і комфорт» - 6 - изображение

Чоловіки та жінки підходять до шопінгу по-різному?

Все залежить від людини. Кожна жінка і кожен чоловік індивідуальні. У нас були історії, коли чоловік міг дивитись кожен шов, стрічку і розповідати дружині склад тканини, а були такі, які просили відшивати ще й чоловічу лінійку, закохуючись у наш шоурум. Були такі, яким варто було побачити кохану у сукні і вже просили її спакувати, не дивлячись навіть ціну. Жінки роблять більш емоційні покупки, обирають очима.

Що ви думаєте про стирання гендерних кордонів у моді? 

Якщо чесно, я дотримуюсь принципу, щоб кожен одягав те, що він хоче, що для нього зручніше. І, якщо дівчині подобається класичний костюм чоловічого пошиву, то чому б ні? Якщо хлопець хоче поєднати у своєму образі яскравий желет чи рубашку жіночого крою — це його вибір. 

Оля Ковальська: «Бренд Kovalska — це про практичність, простоту і комфорт» - 7 - изображение

Чи не було складно поєднувати сім’ю та бізнес?

Взагалі не складно поєднувати сім’ю і бізнес, адже саме сім’я надихає працювати. Дитина нами пишається, завжди находить магазин у інстаграмі і дивиться новинки. Я скажу більше, ми навіть радимось з сином, якому скоро буде 5, на рахунок майбутніх колекцій, і якщо йому щось кардинально не подобається, ми навіть це не відшиваємо. 

Як ви бачите себе і свій бізнес у майбутньому?

У майбутньому я бачу цілу імперію Kovalska. Бачу наші шоуруми по всій Україні, а також у Європі і не тільки. Я вірю що у нас велике майбутнє і все буде так, як ми плануємо.

Оля Ковальська: «Бренд Kovalska — це про практичність, простоту і комфорт» - 8 - изображение

Яку пораду ви б дали молодому підприємцю, який хотів би відкрити свій магазин?

Молодого підприємцю, який хоче відкрити бізнес в Україні, я бажаю багато терпіння, сил і віри у свою справу. Бажаю з першого дня все робити офіційно, реєструвати і обов’язково одразу найняти бухгалтера. Одразу зрозуміти, що він хоче отримати від свого бізнесу через рік, не можна відкривати справу, не розуміючи свій розвиток наперед. Багато вчитись, не лінуватись, не боятись, проходити курси, тренінги і багато запитувати порад у таких людей як я, які вже пройшли великий і важкий шлях і набили свої шишки. Я завжди відповідаю людям в інстаграмі і розповідаю багато деталей, які їм допоможуть.


Текст: Марія Холотій

Фото: особистий архів героя


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку