Леонід Кравчук спрогнозував, коли закінчиться війна

Леонід Кравчук спрогнозував, коли закінчиться війна - 1 - изображение

Перший президент України Леонід Кравчук помер 10 травня. Ще у 2021 році передбачив масштабний наступ рф. Тоді ж він відмітив умови, котрі мають бути виконаними, аби досягти перемоги. 

Про це він говорив в інтерв’ю DW.

«Мінський переговорний процес за 6-7 років не дав реальних результатів. Війна триває і ми зараз ведемо боротьбу з її наслідками. Обмін полоненими, робота контрольно-пропускних пунктів, різні гуманітарні проблеми. А причина залишається. Причина – це війна», – заявив тоді Леонід Кравчук.

Агресія рф може закінчитися лише тоді, коли українській державі будуть повернуті всі тимчасово окуповані Росією території: 

«Я говорю це весь час – як би Україна не прагнула миру, як би не викладалася, але поки світова спільнота, Європа, США, всі разом – і, звичайно, за активної та безпосередньої участі України – не змусять Росію піти з Донбасу і Криму, не змусять Росію жити за нормами міжнародного права, війна не закінчиться».

  • В кінці червня стало відомо, що Кравчук переніс операцію на серці. Тоді стан його здоров’я не коментували. Наприкінці липня повідомлялось, що Кравчук після операції на серці уже місяць перебуває у реанімації.

Легендарний політик помер у віці 88 років. Президентство Кравчука ознаменувалося п’ятизначною інфляцією та крахом економіки України, а його символом став “кравчучка” – різновид ручного візка.


Фото: Pexel


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку