Настя Карпчук: «Хейт зробив мене сильнішою!»

Настя Карпчук: «Хейт зробив мене сильнішою!» - 1 - изображение

Популярна львівська Інстаграм-блогерка, вайнерша Настя Карпчук розповіла про те, як з’явився її блог, улюблені теми для обговорення, переїзд до столиці, та поділилась своїм баченням жінки 21 століття.

Настя, як і коли ви вирішили завести блог в Інстаграм? Який його головний меседж та відмінність від багатьох інших сторінок?

Перше фото запостила в 2012. Я відносилась до тих людей, які, в принципі, не розуміли, що це за соцмережа і для чого вона потрібна. Через рік-два почала закидати кумедні відео зі свого життя. І ще через два роки почала писати міні-сценарії і знімати вайни.

Мені дуже сподобався фідбек, який я почала отримувати від знайомих, які на мене підписані і від невідомих мені людей. Я просто була справжньою і такою залишаюсь, не намагаюсь здаватись ідеальною і кращою, ніж я є. Думаю, саме тому люди почали на мене підписуватись і залишаються зі мною.

Настя Карпчук: «Хейт зробив мене сильнішою!» - 2 - изображение

Які ваші улюблені теми для обговорення у соціальних мережах, і чи є заборонені? Бувало, що написали якийсь пост, а потім пошкодували?

Основні теми, на яких тримається мій блог, це гумор, спорт, саморозвиток і моє життя таке, як є. Є теми, які я просто не люблю піднімати, бо це може сприйнятись не так, а кожен має право на свою думку: політика, релігія та віднедавна вакцинація.

Я добре думаю, перед тим, як висловити свою позицію на гостру тему. Але якщо й наважуюсь, то розумію, для чого я це роблю, і ще ніколи не пошкодувала про це.

Чи часто доводиться зіштовхуватися з хейтом, як реагуєте?

О так! Хейт присутній в моєму житті з четвертого класу, коли однокласники не дуже добре відреагували на мої перші спроби на регіональному телебаченні. Ще тоді я зрозуміла, що в житті завжди буде вибір робити те, що подобається тобі чи слухати інших. На початку 2020 я отримала найбільше хейту в блозі.

Переїзд зі Львова в Київ чомусь викликав негативну реакцію. Потім я була співведучою на Ютуб-каналі свого друга в шоу російською мовою, ну, і, так би мовити, вишенькою на торті стала моя ринопластика. Чесно? Було важко вивезти весь негатив в діректі, коментарях і відео в Тік-тоці. Але це зробило мене ще сильнішою – тому дякую (посміхається).

Настя Карпчук: «Хейт зробив мене сильнішою!» - 3 - изображение

Чи були у вас комплекси через зовнішній вигляд, невпевненість. Як із цим працювали?

Всі мої змінице не про комплекси, їх в мене не було ніколи. Це більше про бажання ставати кращою і почувати себе комфортно в своєму тілі. Я приклала багато зусиль і щаслива, що в 23 я нарешті не хочу нічого в собі змінювати і повністю задоволена тим, як я виглядаю. І найкрутіше – те, що мотивую своїми змінами підписників.

А які у вас страхи? Що вдалося подолати, що ще хотілося б?

Єдиний страх, який мені досі не вдалось подолати, це страх зустрічати поганих людей, від яких не знаєш чого очікувати. І це насправді дуже впливає на моє життя, бо часом я просто не можу за себе заступитись і уникаю конфліктів. Але я над цим працюю, і все більше стараюсь «не пропускати» будь-яку неповагу в мою сторону. Хоча все моє тіло цьому протидіє, я розумію, що так жити і надалі така собі ідея.

А що вдалося подолати? Думаю, стрибок з парашутом. Стрибала двічі, хочу ще! Ну, і переїзд в Київ, адже з абсолютного комфорту я приїхала в зовсім невідоме мені місто.

Настя Карпчук: «Хейт зробив мене сильнішою!» - 4 - изображение

Тік-ток – як ставитеся до цього майданчика, як розвиваєте свою сторінку там?

Що стосується Тік-току, я людина настрою і рідко там з’являюсь. Для мене це більше площадка, де я можу поширювати свою музику і часом розслабляти мозок.

Чи задоволені заробітком від реклами в Інстаграм? І що ніколи не будете рекламувати?

Задоволена, але це не єдине джерело мого доходу. Ніколи не рекламуватиму підробки, казино, варіанти нечесного заробляння грошей та й просто товар, який мені не подобається.

Настя Карпчук: «Хейт зробив мене сильнішою!» - 5 - изображение

На вашу думку, сучасна дівчина повинна бути в змозі сама себе забезпечити? І наскільки для вас важливий дохід вашого чоловіка?

Мене з дитинства вчили бути самостійною та незалежною. Покинути свої справи і поринути в сім’ю, я не змогла б. Тут не тільки питання в грошах, але й в тому, щоб дівчина була сама собі цікавою і відповідала партнеру.

Дохід мого чоловіка ніколи не був в пріоритеті. Мені завжди були важливі якості людини, яка біля мене. В житті навіть найсильніших і найуспішніших може прийти момент, коли ти втратиш все. Але саме характер і бажання долати труднощі вирішують твою долю.

Настя, яка у вашому розумінні дівчина 21 століття, і якою ви прагнете бути?

Вона абсолютно різна. Їй комфортно з собою, з тим, як вона виглядає, і чим займається. Вона справжня. Саме такою я прагну залишатись.

Настя Карпчук: «Хейт зробив мене сильнішою!» - 6 - изображение

Які ваші улюблені бьюті-процедури?

Майже всі б’юті-процедури я роблю вдома. Обожнюю процес догляду за собою: масаж Гуаша, правильний догляд за шкірою зі всіма етапами, масочки. А взагалі, правильне харчування, здоровий сон та спорт роблять результати ще крутіші, ніж 100500 процедур в салоні. Рекомендасьйон! (посміхається)

Ваше найголовніше досягнення в 2021 році, і чого хочете досягти у 2022?

Переїзд, нова пісня, колаборації з крутими брендами дійсно пишаюсь цим. А в 2022 році хочу випустити альбом, над яким вже довго працюю. Про решту планів поки не говоритиму. Але зроблю все можливе, щоб досягти маленьких і великих цілей, і просто бути щасливою.

Настя Карпчук: «Хейт зробив мене сильнішою!» - 7 - изображение


Текст: Тетяна Зайцева

Фото: особистий архів Насті Карпчук


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку