Сергій Притула: «Ми з колегами домовились, що до перемоги про політику не говоримо»

Сергій Притула: «Ми з колегами домовились, що до перемоги про політику не говоримо» - 1 - изображение

Сергій Притула завітав до студії «Сніданку з 1+1» популярний ведучий та засновник волонтерського хабу. Він допомагає українській армії з 2014 року.

Раніше – самостійно, а після 24 лютого створив цілий хаб, у який входять сотні людей по всьому світу. Воні об’єднані єдиною метою – допомогти Україні перемогти. Говорить, що волонтерство – це не така проста робота, як багато хто думає. 

Волонтерство – це не така проста робота

«Щодо логістики та організації процесу, я навіть кажу, що на прикладі схеми придбання транспорту вже можна писати наукову дисертацію. У нас скаути є у Бельгії, Великобританії, Словаччині, Чехії, Угорщині, Нідерландах та інших країнах, які шукають… потім потрібно забезпечити фінансову сторону – придбання. Інколи на допомогу приходять хлопці, які допомагають криптовалютою, оскільки суми є великі, ми їх не можемо вести готівкою або оплатити з рахунків благодійного фонду. Потім очікує логістика до кордону… Буває, наші святі дівчата переходять через кордон, сідають за кермо автомобілів та переганяють їх в Україну», – поділився Притула. 

Окрім, військового фонду, у волонтерському хабі телеведучого працює і гуманітарний фонд, який вже розвіз понад 1000 тонн допомоги по всій Україні. Сергій Притула, який займається волонтерською діяльністю з 2014 року, пригадує, як пишався своїми досягнення у справі та цифрами, які вдавалось відправити на допомогу Україні. Проте після повномасштабного вторгнення ці цифри змінились кардинально. 

Гуманітарний фонд

«Нещодавно ми їздили на південь, роздавали там броньовики, безпілотними та інше. Я порахував, що у цій поїздці ми привезли різного добра на 22 млн гривень. А раніше такі гроші я акумулював на допомогу армії за 2019,2020, 2021 роки сумарно. А тут це зараз просто як крапля в морі», – прокоментував волонтер.

Чи повернеться Сергій Притула на телебачення після перемоги України – телеведучий наразі не знає, а про політичну діяльність поки не думає.

«Ми з колегами домовились, що до перемоги ні про яку політику не говоримо. Після – розберемося. Чи повернуся я до роботи в кадрі на телебаченні – чесно, я не знаю. Я зараз не маю стосунків з моїми колишніми роботодавцями, я у вільному плаванні… Питання в тому, що я не впевнений, чи буде у мене наснага після того, що я зараз побачив, я не впевнений, що я зможу щиро посміхатися в кадрі і удавати, ніби у мене є сили», – зазначив Притула.

Щодня на глядачів «Сніданку з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України.  Не пропустіть щодня проєкт з  08:00 до 11:00 на телеканалах ТЕТ і 2+2, а також на YouTube.


Фото: прес-служба 1+1


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку