У Гостомелі відкрили штаб Червоного Хреста України

У Гостомелі відкрили штаб Червоного Хреста України - 1 - изображение

Червоний Хрест України знову відкрив місцевий осередок в Гостомелі

Червоний Хрест України знову відкрив місецевий осередок у Гостомелі. Він надаватиме гуманітарну підтримку постраждалому населенню.

Попередній пункт Червоного Хреста Україна в Гостомелі було знищено та пограбовано російськими окупантами. Теперішнє приміщення розташовано у зручному місці, біля зупинки громадського транспорту. Його надав благодійний фонд «Перемога України», який став партнером організації.

Насамперед допомога буде надаватись інвалідам першої та другої групи, переселенцям, багатодітним родинам та тим, чиє житло було повністю зруйновано російськими загарбниками. За перші дня роботи за допомогою звернулось понад 1000 людей.

У Гостомелі відкрили штаб Червоного Хреста України - 2 - изображение

Штаб допомоги Червоного Хреста України у Гостомелі знову працює

Гостомель з перших днів війни опинився під тимчасовою окупацією. Місто було майже повністю зруйноване. Люди втратили житло, зруйновані будинки інфраструктури, заклади освіти та охорони здоров’я, комунальні мережі, тощо. Після деокупації Червоний Хрест України спрямовував сили на допомогу містянам та населеною Гостомельської громади, доставляв гуманітарні вантажі з найнеобхіднішими речами, продуктами харчування, засобами гігієни, ліками тощо.

“Нам дуже потрібно було приміщення. Дуже вдячні фонду “ПЕРЕМОГА УКРАЇНИ” за те, що його надали, фактично його відновили та відремонтували. І волонтери наші допомагали. І ось ми відкрились! До нас будуть ходити люди, які потребують допомоги. А у зв’язку з війною людей, яким потрібна допомога людей стало ще більше,”  – каже волонтерка Гостомельського осередку ТЧХУ Марія Самолюк.

Завдяки благодійному фонду “Перемога України” відновили електро- та водопостачання, обладнали подвір’я, щоб було і волонтерам комфортно працювати, і  людям, які приходять за допомогою.

До нас звернулась голова Гостомельського Червоного Хреста Марія Самолюк, яка вже дуже багато років опікується Червоним Хрестом та допомагає людям. Сказала, що у них немає приміщення та попросила допомогти. І ми, не вагаючись, включились та буквально за десять днів надали їм приміщення в такому гарному місці, куди  зручно гостомельчанам добиратись з усіх районів”, – додав виконавчий директор БФ “Перемога УкраїниСергій Регеда.

Сергій Регеда зазначив, що місцевий осередок дозволить оперативно реагувати на потреби постраждалого населення громади, забезпечувати людей найнеобхіднішим та надавати різні види допомоги від Червоного Хреста України, наприклад; психосоціальну підтримку, навчання навичкам надання першої допомоги, інформування з мінної небезпеки тощо.

У Гостомелі відкрили штаб Червоного Хреста України - 3 - изображение

Волонтери Червоного Хреста України та БФ Перемога України

Фото: Ольга Сошенко


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку