Угорські бренди на BCEFW: тренди сезону

Угорські бренди на BCEFW: тренди сезону - 1 - изображение

Угорські бренди на BCEFW: тренди сезону

Будапештський центральноєвропейський тиждень моди (BCEFW) відбувається двічі на рік, демонструючи понад 50 центральноєвропейських та інших обраних міжнародних дизайнерів глобальній аудиторії впливових ЗМІ та професіоналів моди.

Сезон показів весна-літо 2023 став ювілейним для Тижня моди в Будапешті. Під час 10-го BCEFW угорські бренди AERON, ARTISTA, The DAIGE, EVELINFINK, Kata Szegedi, Katti Zoób, Nanushka, The NINI, PELSO, Romani, Sentiments, Thefour, Tomcsanyi, Viktoriavarga, Virag Kerenuy, Zsigmond представили свої коллекції.

BCEFW відзначає творчу та комерційну важливість регіональної індустрії моди та міжнародного партнерства. Щосезону BCEFW створює спеціалізований виставковий простір для дизайнерів аксесуарів і pop-up store. Заходи та виставки, пов’язані з дизайном, спеціальні місця та найкращі місцеві бари, готелі, ресторани залучаються як супутні заходи, щоб показати відвідувачам атмосферу Будапешта.

Woman Magazine підготував fashion-огляд колекцій, які задають майбутні тренди сезону 2022/23.

AERON

Бренд AERON, заснована в Будапешті Естером Ароном, прагне бездоганно поєднати позачасовість традицій з найсучаснішими технологіями дизайну, крізь призму повсякденного життя сучасної жінки. На подіумі в Будапешті гості змогли побачити суміш із колекції ZERO, запущеної кілька місяців тому, і ключові образи нової весняно-літньої колекції. 

Основні тренди: сукні в ніжних відтінках, жакети та брючні комплекти із шовку, несподівані вирізи з боків чи на спині. 

 

Nanushka

Nanushka — це будапештський бренд жіночого, чоловічого одягу та аксесуарів, заснований у 2006 році Сандрою Шандор. Nanushka поєднує чистий дизайн і свідому творчість у богемному модерністському світогляді, який ґрунтується на подорожах, інноваціях і спадщині.

Бренд керує автономним флагманським концептуальним магазином у Будапешті. Зараз її колекції представлені в більш ніж 30 країнах світу через онлайн-магазини, спеціалізовані магазини та універмаги, такі як Bergdorf Goodman, Selfridges, Liberty and Browns, Net-a-Porter і MyTheresa, а також доставляються в понад 100 країн світу.

Нова колекція складається зі светрів з товстого трикотажу, твідових суконь та одягу з екошкіри. Ніжні кольори створюють вишуканий і елегантний образ.

Основні тренди: асиметрія, гра фактур і кольорів

ARTISTA

Бренду ARTISTA об’єднав 3 дизайнерів: Каталін Імре, Нору Рац і Каталін Штампф. ARTISTA створює одяг, який відтворює баланс між розкішшю та спортом, невимушеним повсякденним одягом, який можна зробити особливим для будь-якої події. Компанія має виставковий зал у Будапешті, флагманський магазин у Відні та кілька стокових та онлайн-магазинів.

Основні тренди: традиційне японське відчуття кольорів, тканин і пропорцій

Угорські бренди на BCEFW: тренди сезону Kata Szegedi

Kata Szegedi – угорський бренд, який привернув увагу завдяки масштабній співпраці з компанією Levis. Колекція весна-літо 2023 виготовлена із переробленого деніму, прозорого шовку, попліну та органічної тканини. Сам бренд розповідає, що цього сезону надихався естетикою 90-х, коли денім був не просто одягом, а частиною попкультури.

Це поєднання впливу вуличного одягу та угорської чутливості, у якій силуети, форми, текстури та кольори створюють еклектичне візуальне поєднання. У колекції всюди присутні вирізи, конструкції, вирізи, які відкривають частини тіла, і блискітки, які створюють стилістичні зіткнення з грубістю деніму.

Колекції були представлені в Мілані, Гельсінкі, Берліні, Парижі та Будапешті на Тижні моди, їх одягали такі знаменитості, як Розін Мерфі, Нікі Мінаж, Келлі Роуленд, Еніко Міхалік, Ванесса Аксенте та Юкімі Нагано з Little Dragon.

Основні тренди: експериментальний підхід до деніму

ZSIGMOND

Бренд ZSIGMOND народиися як переосмислення угорської селянської культури в сучасному контексті. Підхід Дори, креативного директора Zsigmond, досить катарсичний. Його колекція чоловічого одягу весна-літо 2023, представлена ​​на BCEFW, пов’язана з усім, що є народом, традиціями, природою, і доводить це до кінця з майже шаманськими мотивами.

Світшоти, футболки, майки та куртки поєднуються з масками, рослинами, які моделі несуть в руках, і реквізитом, який виглядає як інструменти, які використовуються під час ритуалів.

Основні тренди: багатошаровість та чорний колір 

TOMCSANYI

Сучасний бренд жіночого одягу TOMCSANYI, заснований у 2012 році Дорі Томчані, досліджує сутність угорського походження та звертає увагу на звичайні моменти та незвичайні аспекти життя.

У колекції TOMCSANYI SS23 улюблені силуети та старовинні принти повертаються свіжими та розвиненими, щоб відсвяткувати 10-річну історію бренду та його ідентичність, яка глибоко вкорінена у східноєвропейське походження. Свіжі відтінки та несподівані поєднання кольорів складають палітру для яскравих візерунків, надрукованих на легких натуральних тканинах.

Основні тренди: синій та жовтий кольори, квіткові принти


Фото:  HFDA / The Sparkle Content


Почніть вводити текст і натисніть Enter для пошуку